Go back

Steeven Langil keert terug naar de Freethiel

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft zich versterkt met Steeven Langil (°04/03/1988). De aanvaller wordt gehuurd van Legia Warschau tot het einde van het seizoen. De achtentwintig-jarige speler keert zo terug na zes maanden afwezigheid op de Freethiel en moet voor de nodige versterking zorgen op de flanken.

Steeven Langil was vorig seizoen één van de smaakmakers op de Freethiel. Vooral in de eerste seizoenshelft kon de flankaanvaller schitterende cijfers voorleggen. Langil sloot het seizoen 2015-2016 af met zes goals en zes assists. Langil is een heel ambitieuze speler en verkaste in juli naar Legia Warschau en kreeg zo de transfer waar hij op hoopte. Hij kreeg echter slechts zijn kans in twaalf wedstrijden voor Legia Warschau waar hij één keer tot scoren kwam. Hij speelde wel onder andere tegen Borussia Dortmund in de Champions League.

Het bestuur en de sportieve staf zijn heel opgetogen over de transfer van Langil. Hij moet de aanvoer naar de spitsen verhogen en voor meer gevaar zorgen in én rond het zestienmetergebied. De club doet haar uiterste best om Langil speelgerechtigd te krijgen voor de wedstrijd tegen Club Brugge, maar moet daarvoor op heel wat medewerking rekenen van andere instanties.

Steeven traint zometeen al voor de eerste keer mee met de groep. Welkom en veel succes, Steeven!