Go back

W-B komt niet verder dan 0-0 tegen Westerlo

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren en KVC Westerlo hebben de punten verdeeld deze avond. De brilscore bleef negentig minuten lang op het bord. Een zuur resultaat voor onze Leeuwen, want er waren voldoende kansen om tot scoren te komen.

W-B begon heel scherp aan de partij met een hongerige Aleksandar Boljevic en Alessandro Cerigioni op de flanken. Al na drie minuten werd Zinho Gano neergehaald in de zestien, maar Erik Lambrechts legde de bal niet op de stip. Nadien volgden kopballen van Boljevic en Gano, maar telkens vonden ze Van Langendonck op hun weg. Het was al W-B wat de klok sloeg voor rust, maar doelpunten waren er niet. Net voorbij het halfuur hield de Freethiel wel de adem in toen Robin Henkens een bal richting doel volleyde, maar uiteindelijk vloeg die een meter over.

In de tweede helft was er hetzelfde spelbeeld, met jammer genoeg ook hetzelfde resultaat. Cedomir Janevski gooide nog Ronnie Schwartz, Steeven Langil en Cherif Ndiaye in de strijd, maar ook zij konden niets meer forceren. Een heldenrol was weggelegd voor de bezoekende goalie. Hij stond telkens op de juiste plaats op pogingen van het aanvallende compartiment van geel-blauw.