Go back

W-B verliest met 2-1 van Club Brugge na harde strijd

tekst: Klaas Desimpelaere en Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren verloor vanavond met 2-1 van Club Brugge. De Bruggelingen kwamen snel voor, maar Zinho Gano kon in de tweede helft gelijkstellen. Onze Leeuwen streden hard, maar uiteindelijk zorgde José Izquierdo met een klasseflits voor de driepunter voor de thuisploeg. 

De eerste helft begon goed voor onze Leeuwen. Na vijf minuten krulde Erdin Demir de bal naar Ibrahima Seck, maar die kon de bal niet vol raken en besloot naast. Na de kans van W-B schoten de Bruggelingen wakker en nog geen vier minuten later stond het 1-0 na een doelpunt van debutant Lex Immers. De Nederlander kon de bal na wat geharrewar in de kleine rechthoek binnen tikken. Vanaf dat moment speelde de match zich vooral af op de helft van geel-blauw. Op het halfuur speelde Engels de bal echter slecht in. François Marquet kon bijna profiteren maar Ludovic Butelle kwam attent uit zijn doel, goed gekeept van het blauw-zwarte sluitstuk. Vlak voor de rust nog een aantal hoekschoppen en schietkansen voor W-B maar zonder groot gevaar. Onze Leeuwen gingen rusten met een 1-0 achterstand.

De tweede helft begon onmiddellijk met gevaar van de thuisploeg via José Izquierdo maar Merveille Goblet gooide zich goed voor de bal. Enkele minuten later schilderde Marquet een vrije trap van net buiten de zestien op het hoofd van Zinho Gano die de bal krachtig tegen de netten kopte. Club Brugge reageerde meteen en begon weer meer aanvallend voetbal te tonen. De kansjes volgden direct voor de thuisploeg. Met nog een kwartier op klok moest Valtteri Moren de wedstrijd staken met een blessure, Jonathan Buatu kwam tussen de lijnen in zijn plaats. Nog geen twee minuten later kreeg Izquierdo de bal aan de linkerkant aangespeeld. Hij versnelde voorbij de geel-blauw defensie en vond het gaatje tussen Goblet en de paal: 2-1. Vlak voor tijd kreeg Waasland-Beveren nog een ultieme kans op de gelijkmaker via een vrije trap aan de linkerkant, maar de vrije trap werd te zwak getrapt door Marquet. Een zure nederlaag naar een felbevochten strijd van Waasland-Beveren. Veel tijd om te rusten is er niet, want zaterdag staat de levensbelangrijke wedstrijd tegen KVC Westerlo op het programma.