Go back

W-B verliest tegen KV Oostende na knullig tegendoelpunt

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Geel-blauw verloor vandaag met het kleinste verschil van KV Oostende. Op slag van rust vond Nany Dimata de netten na mistasten van de Beverse defensie. Waasland-Beveren speelde nochtans in de eerste helft beter dan de Kustboys, maar in de tweede helft konden onze Leeuwen niet bevestigen. Een zuur resultaat!

De eerste twintig minuten van Waasland-Beveren – KV Oostende bleek een langgerekte studieronde. De eerste goede kans was voor Jens Cools, maar zijn kopbal vloog over de kooi van William Dutoit. Vijf minuten later sneed François Marquet een vrije trap perfect aan. Ibrahima Seck kon verlengen, maar vond de paal op zijn weg. Achteraf bleek dat onze Senegalese captain al buitenspel stond op die fase. Nog eens drie minuten later was er de beste kans van de eerste helft. Marquet sneed goed naar binnen, vond Erdin Demir die met een knap poortje zijn tegenstander passeerde. Met buitenkant links vond hij Alessandro Cerigioni. De nummer 11 draaide heel vinnig, kon afdrukken, maar besloot te centraal op Dutoit. Op slag van rust was er geklungel in de Wase defensie. Seck kopte in eerste instantie de bal recht omhoog. Op de tweede bal hinderden hij, Jonathan Buatu Mananga en Rudy Camacho mekaar waardoor de bal bij Dimata terechtkwam. De Oostendse spits twijfelde niet en knalde de bal voorbij László Köteles. Een zuur en ongelooflijk knullig tegendoelpunt, want de bezoekers waren nergens in het eerste deel van de partij.

Na de rust lag het niveau van de partij een pak lager. Rond het uur bracht Cedomir Janevski Ronnie Schwartz en Nana Opoku Ampomah in de wedstrijd. Cerigioni en Aleksandar Boljevic mochten op de bank plaatsnemen. Schwartz viel bedrijvig in en bediende in minuut 66 Seck, maar die besloot binnenkant voet in de handen van Dutoit. Te veilig en te slap van onze kapitein. Een kwartier voor het einde zocht diezelfde Schwartz het verste kruis, maar zijn krul vloog een metertje boven het doel. Ampomah was heel bedrijvig, maar heel ongelukkig in zijn acties en keuzes. Op het einde kregen de bezoekers nog kansen, vooral doordat geel-blauw vol risico ging voetballen, maar doelpunten vielen er niet meer. Zure en heel onnodige nederlaag voor W-B, maar woensdag volgt er een herkansing.