Go back

Waasland-Beveren – KV Oostende: selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Onze Leeuwen ontvangen aanstaande zaterdag de Kustboys van KV Oostende voor de wedstrijd van speeldag 22. De aftrap op de Freethiel wordt om 20.00 uur gegeven. De scheidsrechter van dienst is Luc Wouters.

Op speeldag vijf trokken onze Leeuwen al naar het KV Oostende van trainer Yves Vanderhaeghe. Het werd toen 2-1 in het voordeel van de thuisploeg na een belabberde partij. Na een halfuur kreeg onze kapitein Ibrahima Seck de rode kaart onder de neus geduwd door Alexandre Boucaut. Toen stond het echter al 2-0 na een eigen doelpunt van Rudy Camacho en een schot van Knowledge Musona. Vijf minuten voor tijd scoorde Laurent Jans nog tegen, maar het doelpunt kwam te laat.

Vorig seizoen behaalde Waasland-Beveren één op zes tegen de Oostendenaren. Thuis werd met zware 1-5 cijfers verloren, maar in het Albertpark werd de stand 3-3 na een spectaculaire partij. Een thuisoverwinning tegen KVO is geleden van 1 november 2014, tijd om daar verandering in te brengen dus!

De bezoekers missen drie spelers door interlandverplichtingen in de Afrika Cup. Didier Ovono, Knowledge Musona en Sébastien Siani missen daardoor de partij op de Freethiel. Ook Silvio Proto, Nicklas Pedersen en Goh Bi Cyriac zullen er niet bij zijn, bij hen is dat door een blessure. Cedomir Janevski kan niet rekenen op Niels De Schutter (achillespees) en Olivier Myny (enkel). Zij werken, samen met de langdurig geblesseerden, aan hun herstel.

Selectie: Köteles, Goblet, Janssens, Camacho, Demir, Moren, Buatu, Jans, Caufriez, Marquet, Seck, Cools, Boljevic, Van Remoortere, Gano, Dhondt, Schwartz, Ampomah, Cerigioni, Ndiaye