Go back

Waasland-Beveren – KVC Westerlo (28/01/2017): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Amper drie dagen na de vorige speeldag, staat de volgende partij voor geel-blauw al op het programma. KVC Westerlo komt naar de Freethiel voor speeldag 24 van de Jupiler Pro League. Scheidsrechter Erik Lambrechts zal de partij omstreeks 20.00 uur op gang fluiten. De winnaar van die wedstrijd doet een heel goede zaak in het klassement.

Waasland-Beveren staat voor een belangrijk tweeluik. Zaterdag komt KVC Westerlo naar de Freethiel en één week later trekken onze Leeuwen naar het Kehrwegstadion van KAS Eupen. Zes op zes mag en kan niet anders dan het doel zijn voor W-B. Momenteel bekleden onze Leeuwen de veertiende stek in het klassement, de Kemphanen staan een trede lager met één puntje minder. Moeskroen en Eupen spelen zondag tegen mekaar, dus sowieso doet de winnaar van de partij zaterdagavond een fantastische zaak in het klassement.

In de heenronde verloor Waasland-Beveren onbegrijpelijk op het veld van Westerlo. Onze Leeuwen kregen kans na kans, maar wisten die telkens de nek om te wringen. Uit een non-kans scoorde de thuisploeg vervolgens, iets minder dan een kwartier voor de tijd. De veer was gebroken en de teleurstelling was groot bij W-B. Waasland-Beveren en KVC Westerlo kwamen mekaar al zeven keer tegen in de Jupiler Pro League. Tweemaal behaalden de Kemphanen de driepunter, W-B won één keer meer. Westerlo kon nog nooit komen winnen op het veld van W-B, een statistiek die we ook na deze partij willen kunnen gebruiken.

Coach Cedomir Janevski recupereert voor deze partij Niels De Schutter en Cherif Ndiaye. Beide spelers zijn hersteld van hun blessures. Valtteri Moren kwam gehavend uit de strijd tegen Club Brugge en maakt geen deel uit van de selectie. Ook voor Olivier Myny en László Köteles komt de partij tegen Westerlo te vroeg. Steeven Langil heeft ook zijn eerste selectie beet voor geel-blauw.

Selectie: Demir, De Schutter, Buatu, Boljevic, Marquet, Gano, Langil, Cerigioni, Seck, Ndiaye, Goblet, Schwartz, Jans, Ampomah, Caufriez, Cools, Borry, Camacho, Janssens, Geentjens