Go back

Excel Mouscron – Waasland-Beveren (18/02): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren speelt zaterdagavond tegen Excel Mouscron op Le Canonnier. Scheidsrechter Wim Smet blaast om 20.00 uur de wedstrijd op gang. Het is voor beide partijen een belangrijke partij. Als onze Leeuwen winnen, zetten ze de deur naar het behoud niet op een kier, maar wagenwijd open.

Excel Mouscron heeft momenteel de rode lantaarn in handen. De Henegouwers haalden achttien punten uit 26 wedstrijden. Geel-blauw heeft 24 punten uit evenveel wedstrijden en bekleedt de veertiende stek in het klassement. Indien W-B erin slaagt om de drie punten mee te nemen uit Moeskroen, is het verschil negen punten met nog drie matchen op de teller. Dan zou het wel héél slecht moeten gaan voor Waasland-Beveren. Het is een heel speciale match voor Zinho Gano, Steeven Langil, François Marquet en Julian Michel die allemaal nog voor de rood-witten speelden. Voor Michel komt de wedstrijd wel nog te vroeg.

Op speeldag twaalf zakte Moeskroen af naar de Freethiel. Het bleef 0-0 nadat W-B niet tot scoren kwam en Moeskroen vooral voor een punt kwam vechten. Het was echter ook geen goede wedstrijd van W-B, want grote kansen werden er niet bij mekaar gevoetbald. In zeven ontmoetingen tussen beide ploegen kon Moeskroen één keer winnen en W-B drie keer. Drie keer werd het een gelijkspel, waarvan tweemaal zelfs met de brilscore. Veel spektakel is er dus nooit, behalve vorig seizoen op speeldag vijf. 3-3 werd het toen op de Freethiel, met twee doelpunten van Langil en eentje van Gano.

Waasland-Beveren moet kapitein Ibrahima Seck en nummer tien Ibrahima Conté missen door schorsing. Conté kreeg de vorige speeldag een dubieuze tweede gele kaart tegen Standard de Liège. Ook Ibrahima Seck kreeg een twijfelachtige vijfde gele kaart, wat hem ook een schorsing oplevert. Rudy Camacho is er in vergelijking met vorige week wél weer bij, hij zat zijn gele schorsingsdag uit. Rodriguez kampt nog met een tekort aan ritme. Bij de thuisploeg zijn er geen geschorsten.

Selectie W-B: Köteles, Goblet, Janssens, Camacho, Demir, De Schutter, Moren, Buatu, Jans, Caufriez, Marquet, Cools, Boljevic, Myny, Gano, Dhondt, Schwartz, Langil, Ampomah, Cerigioni, Ndiaye