Go back

KAS Eupen – Waasland-Beveren (04/02/2017): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Speeldag 25 brengt opnieuw een belangrijke partij voor Waasland-Beveren. Onze Leeuwen trekken zaterdagavond naar het Kehrwegstadion van KAS Eupen. Scheidsrechter Lawrence Visser blaast de partij om 20.00 uur op gang.

Waasland-Beveren bekleedt momenteel de veertiende stek van het klassement met twintig punten, dat is één plaatsje hoger en één puntje minder dan Eupen. Het mag dus duidelijk zijn dat de winnaar van de partij en grote stap vooruit zet richting behoud. De mannen van Jordi Condom kwamen op speeldag tien langs op de Freethiel. Geel-blauw won toen met 4-2 na een rare en spannende partij. De doelpunten werden toen gescoord door François Marquet, Siebe Schrijvers, Erdin Demir en Ronnie Schwartz. Bij de bezoekers scoorde Eric Ocansey twee pareltjes. Het is van 2012 geleden dat onze Leeuwen nog eens naar het Kehrwegstadion trokken. Toen werd met 1-2 gewonnen in de eindronde. Uit zeven onderlinge confrontaties behaalde W-B vijfmaal een onverwinning. De overige partijen werden door de Panda’s gewonnen.

W-B rondde net voor het afsluiten van de transfermarkt nog twee transfers af. Op 30 januari werd Ibrahima Conté vanuit Oostende naar de Freethiel gehaald. Op deadline day werd ook Leandro Rodriguez nog aangetrokken, hij kwam van Everton FC. Beide spelers worden tot het einde van het seizoen gehuurd van hun moederclub. Trainer Cedomir Janevski ziet zo zijn mogelijkheden vergroten. Voor Rodriguez komt de wedstrijd tegen Eupen te vroeg. Olivier Myny is terug fit en selecteerbaar. Valtteri Moren is nog niet voldoende hersteld voor de wedstrijd van morgen.

KAS Eupen versterkte zich deze transferperiode met o.a. Christian Brüls en Jean-Luc Dompé, maar verloor wel Florian Taulemesse. Hoe het zit met Henry Onyekuru blijft een groot vraagteken.

Selectie W-B: Köteles, Goblet, Janssens, Camacho, Demir, De Schutter, Buatu, Jans, Caufriez, Marquet, Seck, Cools, Boljevic, Myny, Conté, Gano, Schwartz, Langil, Cerigioni, Ndiaye