Go back

KV Kortrijk – Waasland-Beveren (25/2): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren trekt morgenavond naar het Guldensporenstadion in Kortrijk voor speeldag 28 van de Jupiler Pro League. De wedstrijd wordt om 20.00 uur op gang gefloten door Luc Wouters. Een punt is genoeg om het behoud op het hoogste niveau te verzekeren. Indien hekkensluiter Excel Mouscron punten verliest, is W-B eveneens zeker van een stekje in de JPL.

Op speeldag vijftien kwamen de Kortrijkzanen naar de Freethiel. Het werd 1-1 na een strafschopdoelpunt van Siebe Schrijvers in de slotminuut. Voor de bezoekers scoorde Hervé Kagé een directe vrije schop in minuut acht. W-B lukte de gelijkmaker met tien tegen elf na een rode kaart voor Ibrahima Seck in minuut 79. W-B en KVK speelden in totaal al elf keer tegen mekaar. Drie keer konden onze Leeuwen winnen, de rood-witten wonnen zes keer. Vorig seizoen kwam geel-blauw KVK ook tegen in de play-offs. Van de vier confrontaties won W-B er slechts eentje, Kortrijk won de overige partijen.

Trainer Cedomir Janevski recupeert de geschorsten Ibrahima Conté en Ibrahima Seck in vergelijking met de partij tegen Moeskroen. De oefenmeester kan echter geen beroep doen op Zinho Gano. De spits liep op Le Canonnier tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen aan.

Selectie W-B: Köteles, Goblet, Janssens, Camacho, Demir, De Schutter, Moren, Buatu, Jans, Caufriez, Seck, Cools, Boljevic, Myny, Conté, Dhondt, Langil, Opoku, Cerigioni, Ndiaye