Go back

W-B brengt drie heel belangrijke punten mee uit Eupen!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren behaalde vanavond een knappe overwinning in het Kehrwegstadion. Geel-blauw boekt zo de eerste uitoverwinning van het seizoen. Olivier Myny kroonde zich tot matchwinnaar met twee doelpunten.

Het belang van deze wedstrijd was duidelijk. De winnaar van de partij kwam op de dertiende plaats van het klassement. Geel-blauw toonde meteen de intenties via Steeven Langil. De winger kwam prachtig naar binnen, viseerde de verste haak maar trof de staak. Tien minuten later was het wel raak. W-B kon profiteren van het slappe positiespel van Eupen en de counter op gang brengen. Langil zag zijn maatje Erdin Demir de hoek inlopen en speelde hem perfect aan. De Zweed zag Olivier Myny inlopen en bood hem, met buitenkant voet, zijn eerste van het seizoen aan. Een kwartier later konden onze Leeuwen weer counteren. Deze keer vond Langil de meegelopen Ibrahima Conté. Conté zag Myny aan de tweede paal, maar diens volley werd van de lijn gekeerd door een Eupense verdediger. W-B bleef drukken en werd vijf minuten voor rust beloond. Zinho Gano kon, opnieuw na pass van Langil, op doel afgaan. Hij zag echter dat Myny was meegekomen en bood hem zijn tweede van de avond aan. De West-Vlaming nam het geschenk in dank aan: 0-2 ruststand.

De thuisploeg kwam na rust met Christian Brüls en Jean-Luc Dompé tussen de lijnen. Het spelniveau zakte, maar W-B hield stand. László Köteles moest na tien minuten wel zijn kunnen tonen en schudde een geweldige reflex uit zijn handschoenen. Het gaf iedereen vertrouwen en energie om nog meer te knokken. Op het halfuur probeerde Conté zijn eerste in een geel-blauw shirt te maken, maar hij vond het zijnet. Laurent Jans deed ook nog een ‘Messi-rush’ en dribbelde zes, zeven Eupenaren, maar hij liep zich uiteindelijk vast. Op wat gele kaarten en schoten van afstand na viel er uiteindelijk niet veel meer te noteren in de tweede helft.

Belangrijke én zuurverdiende driepunter voor Waasland-Beveren. Onze Leeuwen springen naar de dertiende stek in het klassement met 23 punten. Excel Mouscron blijft laatste met vijf punten minder. KVC Westerlo heeft vier punten minder, maar speelt morgen nog. KAS Eupen neemt de veertiende stek over met twee punten minuten. Geel-blauw heeft ook nog een wedstrijd meer te spelen dan de concurrenten. Dinsdag komt KRC Genk naar de Freethiel.