Go back

W-B houdt een punt thuis tegen KRC Genk

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren en KRC Genk hebben dinsdagavond de punten verdeeld. Onze Leeuwen speelden een sterke eerste helft, maar konden niet tot scoren komen. Na rust waren de beste kansen voor de Limburgers, al kon of moest W-B misschien zelfs een strafschop hebben gekregen. Uiteindelijk bleef de brilscore op het bord.

Na zeven minuten kwam W-B al opzetten. François Marquet trapte een scherpe voorzet op het hoofd van Zinho Gano, maar doelman Nordin Jackers kon klemmen. Nog voor het halfuur kreeg Jens Cools twee schietkansen, maar telkens niet voldoende goed gericht. Vlak voor rust tekende Erdin Demir voor de beste kans van de eerste helft. De Turkse Zweed was mee opgerukt en kon aanleggen, maar ook hij mikte binnen het bereik van doelman Jackers.

De tweede helft begon met een grote kopkans voor Susic, maar die mikte naast. Op het uur kreeg KRC Genk een vrij trap. Malinovksyi zette zich achter de bal en knalde maar nipt over. Twee minuten later was er een vrije trap voor W-B. Het ingestudeerd nummertje werd vergald door Pozuelo. Hij trok Boljevic duidelijk neer. Iedere supporter, speler, journalist, kortom iedereen had het gezien, behalve ref Geldhof en zijn assistenten. Geen penalty, besliste hij tot ieders verwondering. Voor affluiten was er nog een kans voor Pozuelo die Camacho voor de lijn keerde en een kopbal van Boljevic die Jackers uit z’n doel ranselde. Scoren lukte echter niet, nul-nul is de eindstand.