Go back

W-B wint op Kortrijk en verzekert het behoud!

tekst: Klaas Desimpelaere | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren wist voor de derde keer op rij op verplaatsing te winnen, deze keer ging KV Kortrijk voor de bijl. Het werd 1-2 na twee doelpunten van een sterke Alessandro Cerigioni.

De eerste helft begon meteen met een goed schot van afstand van Ibrahima Conté dat net naast ging. Op het kwartier een dubbele kans voor W-B, eerst Conté op Michalis Sifakis en vervolgens pareerde de doelman opnieuw op de rebound van Olivier Myny. De kansjes bleven komen voor de Leeuwen, ze waren duidelijk de betere ploeg gedurende het eerste halfuur. Hierna kwam Kortrijk iets beter in de wedstrijd met ook enkele kansjes, Sidy Sarr probeerde het van afstand, geen probleem voor Laszlo Köteles. Steeven Langil hield de eerste helft interessant met enkele knappe acties. De brilscore bleef tot de rust op het bord.

De tweede helft begon evenwichtiger dan de eerste, kansjes langs beide kanten. Eerst opnieuw Langil met een goede actie en perfecte voorzet maar Alessandro Cerigioni besloot over. Vervolgens twee kansen voor Kortrijk via Idriss Saadi en Teddy Chevalier. Na een uur spelen kon Cerigioni W-B eindelijk op voorsprong brengen, na een mooie aanval kopte hij de bal voorbij Sifakis. Een minuut later hingen de bordjes alweer gelijk, Kortrijk viel onmiddellijk aan na de aftrap en Saadi trapte de bal hard naast Köteles, 1-1. De volgende grote kans voor Blauw-Geel is opnieuw raak, een mislukt schot/perfecte voorzet van Myny kwam in de voeten van Cerigioni terecht die de bal naast Sifakis plaatste, 1-2. Geen groot gevaar meer te noteren hierna, de wedstrijd eindigde op een mooie 1-2 overwinning voor de Leeuwen.