Go back

Waasland-Beveren – KRC Genk (07/02): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Onze Leeuwen spelen morgenavond de inhaalwedstrijd van speeldag 18. Scheidsrechter Frederik Geldhof fluit om 20.30 uur de partij op gang. KRC Genk is de tegenstander van dienst op de Freethiel.

KRC Genk ligt onze Leeuwen niet erg goed. Geel-blauw kon nog maar één keer winnen tegen de Limburgers, dat was in 2014. In de heenronde ging Waasland-Beveren 2-2 gelijkspelen in de Luminus Arena. Uiteindelijk een teleurstellend resultaat want geel-blauw kwam 0-2 voor na doelpunten van Ibrahima Seck en Jonathan Buatu Mananga. In de 1/16de finales van de Croky Cup kwam Genk al eens naar de Freethiel dit seizoen. De blauw-witten wonnen toen met 1-3. Voor W-B scoorde toen Zinho Gano.

Waasland-Beveren gaat morgen op zoek naar een eerste zes op zes van dit seizoen. Na de goeie prestatie op het veld van KAS Eupen en een eerste grote stap richting behoud, willen onze Leeuwen er meteen een tweede stap aan toevoegen. Ibrahima Conté, Steeven Langil, Leandro Rodriguez en Cherif Ndiaye zijn voor de partij niet speelgerechtigd, aangezien het om een inhaalwedstrijd van voor de transferperiode gaat. Ook KRC Genk heeft heel wat afwezigen om die reden, zoals onder andere Siebe Schrijvers. Bij W-B behoren ook Alessandro Cerigioni (geelgeschorst) en Maximiliano Caufriez (ziek) niet tot de selectie.

Selectie: Köteles, Goblet, Janssens, Camacho, Demir, De Schutter, Buatu, Jans, Borry, Van Dooren, Marquet, Seck, Cools, Boljevic, Van Remoortere, Myny, Gano, Dhondt, Schwartz, Ampomah