Go back

Waasland Beveren neemt stappen opzichtens ref Boucaut

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

W-B zal een wrakingsverzoek indienen en een klacht neerleggen wegens de spelleiding

Waasland-Beveren zal scheidsrechter Alexandre Boucaut wraken. Bovendien wenst de club ook nog een klacht neer te leggen tegen de spelleiding die ontegensprekelijk de wedstrijduitslag ingrijpend heeft beïnvloed.  We wensen te benadrukken dat de club Waasland-Beveren niet geneigd is om snel te klagen, dat is ook gebleken in het verleden. Toch zijn wij van mening, én die mening werd door verschillende media beaamd, dat scheidsrechter Boucaut op verschillende fases in verschillende wedstrijden onze club heeft benadeeld. Het is ook duidelijk dat die bewuste fases al punten hebben gekost en die punten hebben we broodnodig. Voetbal is een spel, maar een spel met grote belangen. Een punt meer of minder kan het verschil tussen behoud en degradatie zijn. Degradatie kan ook betekenen dat verschillende mensen hun job verliezen, het is dus niet zomaar een spel.

Iedereen rond Waasland-Beveren was enorm gefrustreerd na de partij van afgelopen zondag, enerzijds door het resultaat anderzijds door de machteloosheid. Het feit dat op de beelden duidelijk te zien is, en dat ook door de analisten werd aangehaald, dat er met twee maten en gewichten werd gearbitreerd, was voor ons de druppel om deze toch drastische stap te zetten. We betreuren ook de uitlatingen van de scheidsrechter in kwestie tijdens de partij tegen de spelers én na de wedstrijd tegen onze technische staf.