Go back

Waasland-Beveren pakt geweldige driepunter tegen Moeskroen!

tekst: Klaas Desimpelaere en Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren won de belangrijke wedstrijd op Excel Mouscron met 1-2. Geel-blauw kwam op achterstand, maar na een strafschopdoelpunt van Rudy Camacho en een fantastische solo van Steeven Langil kon W-B zegevieren. W-B zet zo een gigantisch grote stap richting behoud.

De thuisploeg moest komen in deze wedstrijd en deed dat ook. Het eerste halfuur was duidelijk voor de Henegouwers. Moeskroen verhoogde de druk en onze Leeuwen kregen het even lastig. Eerst een fantastische redding van Merveille Goblet op een schot van Trezeguet, maar enkele minuten later had Goblet geen antwoord op een schot van Nathan Kabasele. Vanaf de tegentreffer schoot W-B duidelijk wakker en kwam de druk plots veel meer op Moeskroen te liggen met een paar kansen tot gevolg, zonder al te veel gevaar. Vijf minuten voor tijd was er een kans voor Zinho Gano maar hij werd neergetrokken, geen strafschop volgens de scheidsrechter. In de toegevoegde tijd werd Olivier Myny neergehaald in de zestien, deze keer ging de bal wel op de stip. Camacho wist beheerst de onderhoek te vinden, 1-1. Geel-blauw opnieuw in de wedstrijd.

W-B begon de tweede helft met de inzet waarmee ze de eerste geeïndigd waren met een goede kans voor Myny tot gevolg. Even later probeerde De Schutter het vanop 40 meter maar zijn schot ging zonder veel gevaar naast. Vervolgens ook nog Alessandro Cerigioni met links maar op de vuisten van Matej Delac, goede poging wel! De wedstrijd verliep vanaf dan vrij gelijkopgaand met kansjes aan beide kanten. Tot Langil op tien minuten van het einde goed diep werd gestuurd en uitmuntend afwerkte, 1-2.

De leeuwen bleven strijden en hielden vol, een zeer belangrijke overwinning! Heel belangrijk om te vermelden is dat onze Leeuwen konden rekenen op een GE-WEL-DI-GE twaalfde man. Supporters, deze overwinning is er eentje voor jullie!