Go back

Waasland-Beveren – Standard de Liège (12/02/2017): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Morgen staat de voorlaatste thuismatch in de reguliere competitie reeds op het programma. Standard de Liège komt op bezoek naar de Freethiel. Scheidsrechter Alexandre Boucaut blaast de wedstrijd op gang om 20.00 uur.

De combinatie Waasland-Beveren – Standard blijkt niet zo positief te zijn voor onze Leeuwen. Nog nooit kon geel-blauw een driepunter halen tegen de rood-witten. In elf confrontaties kon W-B drie keer een punt pakken tegen de Rouches, acht keer werd verloren. Ook in de heenronde van dit seizoen werd er verloren op Sclessin, heel zwaar zelfs. W-B ging met 5-0 de boot in na een off-day van alle Leeuwen. Komaf maken met die nul overwinningen tegen Standard is de boodschap!

Cedomir Janevski kan in vergelijking met de wedstrijd van afgelopen dinsdag weer rekenen op zijn toen niet-speelgerechtigde spelers. Zo sluiten Steeven Langil en Ibrahima Conté weer aan bij de selectie. Alessandro Cerigioni zat zijn gele schorsingsdag uit en sluit ook opnieuw aan. Aaron Dhondt blesseerde zich aan de enkel en moet verstek geven voor de partij. Rudy Camacho moet achterin vervangen worden. De Fransman liep tegen KRC Genk tegen zijn vijfde geel karton aan.

Selectie: Demir, De Schutter, Moren, Buatu, Boljevic, Marquet, Gano, Langil, Cerigioni, Seck, Conté, Goblet, Schwartz, Jans, Ampomah, Caufriez, Cools, Köteles, Myny, Janssens