Go back

Waasland-Beveren verliest met 0-1 van Standard

tekst: Klaas Desimpelaere en Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren verloor vandaag met het kleinste verschil van Standard. 0-1 was de eindstand nadat geel-blauw na een half uur met tien viel. Orlando Sa kon in het begin van de tweede helft de netten vinden.

W-B begon sterk aan de wedstrijd en dwong meteen een dubbele kans af, eerst kon Olivier Myny niemand voor doel vinden en vervolgens ging Laurent Jans zijn poging over doel. Enkele minuten later werd Ibrahima Conté neergehaald rond de zestien, de vrije trap van Francois Marquet was op doel maar werd gered door Jean-François Gillet. Tien minuten voor tijd moest Conté zich naar de kleedkamers begeven na zijn tweede geel, uiterst twijfelachtige beslissing.De brilscore bleef tot aan de rust op het scorebord.

De tweede helft begon niet goed voor onze Leeuwen, Sa bracht Standard na tien minuten op voorsprong. Iets later werd Myny neergehaald op de zestien, geen gele kaart voor de Rouches. De daaropvolgende vrije trap draaide op niks uit. Standard kwam nog eens opzetten met een gevaarlijke counter, Ishak Belfodil besloot op de lat. W-B rook vuur en begon volop aan te vallen, een goede kans kwam er na een snelle vrije trap van Steeven Langil richting Myny maar jammer genoeg iets te hard en kans verkeken. Het slotoffensief begon met Myny. Hij kon tot tweemaal toe richting doel trappen. Hij vond echter telkens Gillet op z’n weg. In de laatste minuut kopte Zinho Gano nog sterk naar de onderhoek maar Gillet redde opnieuw knap.

 

De hele Freethiel stond op het einde nog in rep in roer en stelde de scheidsrechterlijke beslissingen luidop in vraag. De spelers en staf concentreren zich nu op de belangrijke wedstrijd van volgend weekend op het veld van Moeskroen.