Go back

W-B gaat met 2-3 onderuit tegen KAA Gent

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren verloor zonet met 2-3 van KAA Gent. Teleurstelling overheerste na een sterke partij van onze Leeuwen. Olivier Myny scoorde de beide doelpunten voor geel-blauw. Niels De Schutter werd na 18 minuten uitgesloten.

Onze Leeuwen begonnen sterk aan de partij en hadden het eerste kwartier de partij in handen. In minuut 17 werd Niels De Schutter echter uitgesloten na een te laat inkomen op Thomas Matton. De opdracht werd dus iets zwaarder voor W-B. Nog voor het halfuur kwam W-B echter op voorsprong. Olivier Myny kreeg de bal in de voeten na een combinatie tussen Steeven Langil en Ibrahima Conté. De West-Vlaming twijfelde niet en prikte z’n derde van het seizoen tegen de netten. In minuut veertig kwamen de bezoekers langszij via Jérémy Perbet, maar nog voor rust stelde opnieuw Myny orde op zaken. Hij kapte knap z’n rechtstreekse tegenstander uit en versloeg Lovre Kalinic voor de tweede keer.

Na rust moesten de Buffalo’s komen en ze deden dat ook, W-B loerde echter op de counter. Olivier Myny speelde met heel veel vertrouwen en etaleerde dat ook. Naast z’n flitsende acties, had hij ook een kanonskogel in de voeten. Hij zag z’n poging op de dwarsligger belanden en baalde als een stekker. Het doelpunt viel wél aan de overkant. Ook Perbet maakte z’n tweede van de avond en bracht de stand weer in evenwicht. W-B moest knokken, maar verzoop uiteindelijk. Met nog een kwartier op de klok bracht Qubo de Gentenaren op voorsprong. W-B probeerde nog, maar de finesse en frisheid ontbrak op het einde. Teleurstellend resultaat, maar de geel-blauwe strijdlust en ‘goesting’ was om van te genieten.