Go back

Waasland-Beveren – KAA Gent (04/03): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Euforie, dat is wat er de laatste weken heerst op de Freethiel. Waarom daar geen vervolg aan breien, denken we dan. Zaterdag komt KAA Gent naar de Freethiel voor de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie. Scheidsrechter Nicolas Laforge zal de partij op gang blazen om 20.00 uur.

De Buffalo’s bleken de jongste partijen steeds te sterk te zijn voor onze Leeuwen. We moeten teruggaan naar 8 december 2012 om de laatste driepunter van geel-blauw tegen Gent terug te vinden. Toen wonnen onze Leeuwen met 0-2 in het toenmalige Jules Ottenstadion. Jonny Rowell en Christophe Lepoint zorgden toen voor de doelpunten. In totaal speelden we al elf keer tegen de Buffalo’s. Negen keer wonnen de blauw-witten, één keer eindigde de partij onbeslist. Op speeldag veertien trokken onze Leeuwen naar de Ghelamco Arena. Het werd 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Dejaegere en Saief zorgden toen voor de doelpunten.

Weinig blessurenieuws vanop de Freethiel, wat heel positief is. Enkel François Marquet is nog niet speelklaar voor het weekend. De middenvelder heeft nog last aan de rug. Uiteraard zijn Floriano Vanzo en Ronnie Schwartz er ook niet bij. Leandro Rodriguez is er voor het eerst dit seizoen bij.

Selectie W-B: Köteles, Goblet, Janssens, Camacho, Demir, De Schutter, Moren, Buatu, Jans, Michel, Seck, Cools, Myny, Conté, Rodriguez, Langil, Gano, Dhondt, Boljevic, Ampomah, Cerigioni, Ndiaye