Go back

W-B haalt verdiend zes op zes na winst op Standard

tekst: Klaas Desimpelaere en Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft zonet overtuigend gewonnen in het Stade Maurice Dufrasne met 0-2. De brilscore bleef tot na de rust op het bord staan, maar via doelpunten van Valtteri Moren en Zinho Gano behaalden de Waaslanders een zes op zes. Heel wat records sneuvelden hierdoor: eerste winst ooit tegen Standard de Liège én eerste maal zes op zes in Play-off II ooit. Zo wordt het misschien toch een positief verhaal?!

Een eerste goede kans kwam er voor geel-blauw nadat een iets te harde voorzet van Aleksander Boljevic Alessandro Cerigioni wist te vinden. De Limburger kon de bal niet laag houden en besloot over. Iets later werd Merveille Goblet voor het eerst echt getest nadat Orlando Sa de bal hard naar de linkeronderhoek. De doelman was bij de les. Iets voor het halfuur werd Cerigioni foutief neergehaald in de zestien, rood voor Konstantinos Laifis én reuzenkans voor W-B. Jean-Francois Gillet koos de juiste hoek en pakte zo de strafschop van Julian Michel, weg kans. Geel-blauw controleerde nadien de wedstrijd en bouwde rustig op maar wel zonder gevaar voor het doel van Gillet. De spelers gingen rusten bij een 0-0.

De fans waren nog maar nauwelijks gaan zitten of de bal viel al in de voeten van Gano. Een kans voor de boomlange spits vanop de kleine rechthoek. Het vervolg van de actie eindigde bij doelman Gillet. Enkele minuten later volgde een fantastische actie van Boljevic. Hij bracht de bal voor richting Moren en die kopte op zijn beurt richting de verste hoek, 0-1. Standard kwam meer en meer in de wedstrijd maar dit bleef zonder echt doelgevaar. Tot een kwartier voor tijd Ishak Belfodil een schot laag in de hoek plaatste. Goblet was gebrand op een sterke prestatie en hield ook op dat schot zijn netten schoon. Gano kon minuten later doorgaan langs de lijn maar werd neergetrokken door Reginal Goreux, tweede geel en richting de douches. De Leeuwen bleven druk zetten en enkele minuten voor tijd leverde dat een schitterend doelpunt op, Gano trapte de bal van afstand in de verste kruising. Schitterend doelpunt! Een mooie bekroning voor de hardwerkende spits én de eerste assist voor de ingevallen Aaron Dhondt. Leuke prestatie van onze Leeuwen.

Bovendien ook een mooi cadeautje voor de meegereisde supporters. Respect voor hen!