Go back

Lierse SK – Waasland-Beveren (22/04): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren treft op speeldag vier van Play-off II Lierse SK. De aftrap in het Herman Vanderpoortenstadion is zaterdagavond om 20.00 uur. Scheidsrechter Bram Van Driessche zal de wedstrijd in goede banen leiden.

Lierse SK treedt aan in eerste klasse B. De Pallieters haalden over het hele seizoen de meeste punten in de op één na hoogste klasse, maar werd toch geen kampioen door het aangepaste systeem. Het bewijst toch wel dat het een te duchten tegenstander is. De mannen uit Lier haalden drie punten uit evenveel wedstrijden, W-B is voorlopig nog puntenloos.

Het seizoen ’14-’15 is het laatste seizoen van Lierse op het hoogste niveau. W-B haalde toen vier op zes. Op de Freethiel won W-B met 2-0, in Lier bleef het steken op 1-1. In acht confrontaties kon W-B driemaal aan het langste eind trekken. Lierse won tweemaal, dus de stand bleef driemaal in evenwicht. De bekendste ex-speler van W-B bij Lierse is uiteraard Dylan De Belder. De spits vond bij Lierse heel vaak het doel, maar kon geel-blauw nooit echt doorbreken.

Cedomir Janevski ziet zijn ziekenboeg aardig vol lopen. Naast de langdurig geblesseerden moeten ook Demir, Marquet, Myny, Conté, Rodriguez en Langil verstek geven voor de wedstrijd van morgenavond door een blessure. Ook Rudy Camacho is er niet bij. Hij zit de eerste van twee schorsingsdagen uit.

Selectie: Goblet, Janssens, Geentjens, De Schutter, Moren, Buatu, Jans, Caufriez, Borry, Nys, Michel, Seck, Cools, Boljevic, Van Remoortere, Gano, Dhondt, Ampomah, Cerigioni, Ndiaye