Go back

Standard de Liège – Waasland-Beveren (25/04): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Eindelijk die eerste driepunter gepakt, dat is het belangrijkste om te onthouden na zaterdag. Amper drie dagen later moet er opnieuw gepresteerd worden. Morgenavond staat namelijk de eerste midweekwedstrijd van Play-off II op het programma. Voor onze Leeuwen staat een verplaatsing naar het Stade Maurice Dufrasne, beter bekend als Sclessin, op het programma. De wedstrijd wordt door scheidsrechter Erik Lambrechts om 20.30 uur op gang geblazen.

Waasland-Beveren en Standard de Liège, het bleek nog geen geslaagd huwelijk voor geel-blauw. W-B kon nog nooit winnen van de Rouches. In twaalf ontmoetingen kon het wel drie keer een puntendeling tot stand brengen. In de reguliere competitie bleek Standard een maatje te groot, als het op punten aankomt althans. Op de Freethiel ging W-B niet helemaal verdiend onderuit, op Sclessin was het een complete off-day van Waasland-Beveren. In Luik werd er met zware 5-0 cijfers verloren, in Beveren won Standard met het kleinste verschil (0-1).

Trainer Cedomir Janevski selecteert dezelfde namen als tegen Lierse SK. Rudy Camacho zit z’n tweede schorsingsdag uit morgen. Erdin Demir, Olivier Myny, Ibrahima Conté en Steeven Langil moeten nog verstek geven. Myny en Demir sluiten normaal gezien woensdag opnieuw aan bij de groepstraining.

Selectie: Geentjens, De Schutter, Moren, Buatu, Boljevic, Gano, Cerigioni, Michel, Seck, Ndiaye, Goblet, Dhondt, Jans, Ampomah, Caufriez, Cools, Borry, Nys, Van Remoortere, Janssens