Go back

W-B – STVV (29/04): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Thuiswedstrijd nummer drie staat zaterdag op het programma. STVV is de tegenstander van dienst. De aftrap wordt gegeven om 20.00 uur. Wesley Alen is de scheidsrechter die is aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden.

De uitwedstrijd tegen STVV was de eerste wedstrijd van Play-off II. W-B miste de start compleet en ging met zware 3-0 cijfers onderuit. Geel-blauw legde een ondermaatse prestatie op de mat en is nu gebrand op een revanche. Onze Leeuwen verloren in de reguliere competitie op Stayen met zware 4-1 cijfers. Zinho Gano zorgde voor het enige Beverse doelpunt in Limburg. Op de Freethiel wonnen onze Leeuwen echter wel de belangrijke wedstrijd, 3-1 werd het toen. Opnieuw scoorde Gano het eerste doelpunt. Jonathan Buatu Mananga en Alessandro Cerigioni verruimden de score. Opnieuw is dat het doel van onze Leeuwen: die drie punten thuis houden. Na een zes op zes zit geel-blauw in een positieve flow. Een vervolg hieraan breien is de motivatie.In totaal waren er al zes ontmoetingen tussen W-B en STVV. Van die zes trok W-B drie keer aan het langste eind. De punten werden nooit eerder verdeeld.

W-B bekleedt momenteel de vijfde stek met zes punten in het klassement. De Kanaries staan op de derde positie met één puntje meer. Een overwinning tilt W-B over de Limburgers in het klassement, het kan zelfs een tweede plaats opleveren.

De ziekenboeg van W-B blijft druk bevolkt. Rudy Camacho (rug), Olivier Myny (lies) en Steeven Langil (hamstrings) zijn niet beschikbaar voor de partij.

Selectie: Goblet, Janssens, Geentjens, Demir, De Schutter, Moren, Buatu, Jans, Caufriez, Nys, Michel, Seck, Cools, Boljevic, Van Remoortere, Gano, Dhondt, Ampomah, Cerigioni, Ndiaye