Go back

W-B zegeviert in het AFAS Stadion: 1-3!

tekst: Klaas Desimpelaere en Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft een derde driepunter in Play-off II beet. Het won met 1-3 op het veld van KV Mechelen. Twee doelpunten van Zinho Gano en ééntje van Jens Cools zorgden voor een niet eens zo onverdiende uitoverwinning.

Het eerste kansje van de wedstrijd was voor KV Mechelen. Een schot van Nicolas Verdier vloog net naast het doel van Merveille Goblet. Na een kwartier dan de eerste echte kans voor Waasland-Beveren, Aaron Dhondt werd goed aangespeeld op de rand van de zestien, maar een Mechels been voorkwam het gevaar. Mechelen nam het initiatief maar W-B deed niet onder, voldoende kansen langs beide kanten. Op het halfuur was er balverlies in de Beverse defensie. Verdier kon meepikken maar zag zijn puntertje over doel verdwijnen. De tegenaanval bleek daarentegen iets succesvoller. Mooie één-twee tussen Dhondt en Erdin Demir, die laatste schilderde de bal perfect op het hoofd van Gano die rustig binnen kopte. Na de 0-1 bleef de wedstrijd boeien met voldoende kansen langs beide kanten maar de score bleef op het bord tot aan de rust.

De bal was nog maar net aan het rollen in de tweede helft of het eerste gevaar was er al. Verdier schoot van heel dichtbij naar doel maar een geweldige reflex van Goblet hield hem van de gelijkmaker. Op het uur dan een mooie steekbal van Dhondt maar Gano besloot op Colin Coosemans. Enkele minuten later volgde er een ongevaarlijke voorzet van Mechelen maar een ongelukkige Valtteri Moren verwerkte deze in eigen doel, 1-1. De eerste actie van de ingevallen Steeven Langil bleek meteen van goudwaarde. Hij zette de bal goed voor op Gano die de bal naast Coosemans in het doel schoof: 1-2. Een kwartier voor tijd dan Tim Matthys die de bal op de rebound nam maar opnieuw een goede redding van Goblet die erger voorkwam. In de laatste minuut nog een counter  voor de Leeuwen via Langil, deze legde de bal goed af voor Cools die de 1-3 makkelijk kon binnen tikken. Genoeg redenen om nog eens ’t Vliegerke, remember Anderlecht, van onder het stof te halen. Mooi einde van een boeiende voetbalavond in het AFAS Stadion. Leuke driepunter voor geel-blauw!