Go back

Geslaagde editie G&A-tornooi in Puyenbeke

tekst en foto: Steven Willockx

Op zaterdag 20 mei 2017 vond het tweede provinciaal tornooi voor G&A ploegen plaats. Nadat vorig jaar de Caspers uit Aalst de gastheer waren, was het deze keer aan GFC Waasland-Beveren. Geel-blauw organiseerde het tornooi ter gelegenheid van hun tienjarig bestaan. De wedstrijden vonden plaats op het hoofdterrein van het Puyenbekestadion in Sint-Niklaas.

Om 9.00 uur kwamen de ploegen aan. Zij werden meteen verrast met een pakket met daarin een klein ontbijt, enkele versnaperingen voor tijdens de dag en nog andere verrassingen. Nadat ze de zoetigheden hadden verorberd en iedereen in de juiste outfit was gekropen, was het tijd voor de ploegvoorstelling. De ploegen werden allemaal afgeroepen en konden rekenen op veel aanmoedigingen van de talrijk opgekomen supporters. Nadien werd ook nog sportief directeur van Waasland-Beveren Danny De Maesschalk geïnterviewd.

Vanaf half 11 werd met een officieuze aftrap door Maxim Nys en Nana Opoku Ampomah het tornooi op gang getrapt. Het werd een leuke dag vol sportief en voetbalplezier onder een af en toe stralend zonnetje.

Na de knappe sportieve prestaties, was het tijd voor de prijsuitreiking. Omdat in het G&A voetbal het motto deelnemen is belangrijker dan winnen telt, kregen alle ploegen medailles en enkele gadgets. Er werden echter ook fairplaybekers uitgereikt per niveau.

De winnaars op een rijtje:

Kids: Lembeekse Grasduikers 2

Niveau 2: FC Kompas

Niveau 3: GFC Waasland-Beveren

Niveau 4: De Driesjes

Deze werden mee uitgereikt door Valteri Moren en Floriano Vanzo van Waasland-Beveren.

Na het tornooi konden de spelers, trainers, medewerkers en sympathisanten van GFC Waasland-Beveren nog aanschuiven voor een BBQ ter gelegenheid van hun tienjarig bestaan. De dag werd daarna afgesloten op de dansvloer begeleid door de muziek van DJ Kristof Jacob.

Wij willen hierbij dan ook iedereen danken die aanwezig was of hun steentje hebben bijgedragen aan dit tornooi.