Go back

KV Mechelen – Waasland-Beveren (06/05): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

We stevenen af op het competitieslot. Nog precies twee weken en de laatste wedstrijd staat voor de deur. Morgenavond speelt W-B de op één na laatste uitwedstrijd van het seizoen. Het AFAS Stadion is het decor voor die wedstrijd, KV Mechelen is de tegenstander. Scheidsrechter Christophe Dierick zal de wedstrijd om 18.00 uur op gang fluiten.

KV Mechelen staat momenteel, niet geheel onverwacht, op de eerste plaats in het klassement. Na een aarzelende start herpakten de mannen van Yannick Ferrera zich en hesen zich naar de kop van het klassement. Waasland-Beveren staat op een vijfde stek. Malinwa deelde afgelopen weekend de punten met Lierse, W-B ging met het kleinste verschil onderuit tegen STVV. In de heenmatch kwamen de Kakkers met 1-2 winnen op de Freethiel. Jens Cools zorgde toen met een pareltje voor de enige treffer voor geel-blauw.

In de reguliere competitie speelden onze Leeuwen thuis 2-2 gelijk tegen de Kakkers. Siebe Schrijvers zorgde toen heel vroeg in de wedstrijd voor de voorsprong, Ibrahima Seck verdubbelde op het kwartier de voorsprong. In het absolute slot gaf geel-blauw nog twee punten weg. In het AFAS-stadion ging W-B kansloos onderuit met 2-0.

Selectie: Goblet, Janssens, Geentjens, Camacho, Demir, Moren, Buatu, Jans, Caufriez, Nys, Marquet, Michel, Seck, Cools, Boljevic, Gano, Dhondt, Langil, Ampomah, Ndiaye