Go back

Philippe Clement is de nieuwe trainer van Waasland-Beveren

tekst: Martijn De Jonge | foto: Kevin Reyns

Waasland-Beveren heeft zonet Philippe Clement (°22/03/1974) voorgesteld als de nieuwe hoofdtrainer voor het eerste elftal. De Antwerpenaar ondertekende een contract voor drie seizoenen. De sportieve cel is ongelooflijk opgetogen met de komst van Philippe en ziet in hem de ideale invulling voor het vooropgestelde profiel.

Clement begon zijn carrière als profvoetballer bij Beerschot VAC. Hij speelde daar van 1992 tot 1995. Nadien kon hij de overstap maken naar Racing Genk, waar hij eveneens drie jaar aan de slag ging. Van Racing Genk kon hij een toptransfer realiseren naar de Engelse Premier League bij Coventry City. Hij speelde er twaalf wedstrijden. Na zijn Engels avontuur ging hij voor tien jaar aan de slag bij Club Brugge, waar hij uitgroeide tot boegbeeld en clubicoon. Zijn actieve voetbalcarrière sloot Clement af bij zijn ‘roots’. Hij speelde van 2009 tot 2011 nog bij Germinal Beerschot.

Philippe Clement stapte na zijn actieve carrière meteen in het trainersvak. In 2011 werd hij beloftentrainer bij Club Brugge. Blauw-zwart merkte zijn talent als trainer op en nam hem al snel over in de staf voor het eerste elftal. In 2012 was hij zelfs twee wedstrijden hoofdcoach na het ontslag van Georges Leekens. Juan Carlos Garrido, die nadien trainer werd, nam Clement definitief op als assistent-trainer. Nadien, bij de aanstelling van Michel Preudhomme, bleef Clement T2 bij de Bruggelingen.

Waasland-Beveren nam de tijd om naar een geschikte vervanger te zoeken. Verschillende gesprekken met verschillende kandidaten werden afgerond. Uit die gesprekken bleek dat Philippe Clement honderd procent binnen het profiel paste dat geel-blauw vooropstelde. Clement is jong, talentvol, Belgisch én heeft al bewezen dat hij goed met jongeren kan samenwerken. Het is duidelijk dat W-B ook de kaart van de jonge Belgische talenten trekt. De sportieve cel is ervan overtuigd dat we samen grote stappen vooruit gaan zetten en hoge ogen gaan gooien.

We heten Philippe alvast van harte welkom op de Freethiel en wensen hem veel succes!