Go back

W-B gaat onderuit tegen Standard

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

W-B heeft geen negen op negen kunnen halen in Play-off II. Standard won zonet met 1-3 op de Freethiel. Zinho Gano maakte wel zijn elfde doelpunt van het seizoen. Vrijdag sluit W-B de campagne af tegen Union SG.

Het eerste kwartier was een studieronde. Net voor minuut twintig schudde Réginal Goreux iedereen wakker met een fabelachtige knal. Zijn schot spatte uiteen op de paal. Goblet nam opgelucht adem. Vlak na het halfuur trilden de netten toch. Ex-WB’er Renaud Emond tikte de 0-1 binnen. Nog geen vijf minuten later zorgde slap verdedigingswerk voor de dubbele voorsprong voor de bezoekers. W-B reageerde echter gepast en prikte direct tegen. Aaron Dhondt schilderde de bal perfect op het hoofd van Gano: 1-2. Rusten geblazen bij 1-2.

Na rust startte W-B met Alessandro Cerigioni en Steeven Langil in de plaats van Aaron Dhondt en François Marquet. Veel beterschap bracht dat echter niet, want in minuut 51 verdubbelde Edmilson opnieuw de voorsprong voor de bezoekers. W-B drukte nog, maar levensgrote kansen volgden jammer genoeg niet. W-B sluit de campagne op de Freethiel niet af met een overwinning, maar knokte wél tot het einde.