Go back

W-B sluit het seizoen af met 1-3 overwinning bij Union SG!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft het seizoen in schoonheid afgesloten. Geel-blauw trok zonet in het Koning Boudewijnstadion het laken naar zich toe en won met 1-3. De doelpunten kwamen van Nana Opoku Ampomah (tweemaal) en Kjetil Borry. W-B eindigt de play-offs zo op een knappe derde plaats met één punt minder dan de tweede.

De eerste helft begon heel slap langs beide kanten. In het eerste kwartier viel er amper iets te beleven. Na die studieronde kwam W-B voor het eerst de neus aan het venster steken. Zinho Gano was uitgeweken naar de linkerkant, zag Maxim Nys tussendoor vrijlopen en speelde hem aan. De Vrasenaar zag Alessandro Cerigioni ongedekt aan de zestien, maar de Limburger zag zijn schot op de rug van Gano belanden. Na twintig minuten trilden de netten dan toch. Kjetil Borry scoorde, maar deed vanuit buitenspelpositie. De brilscore bleef dus nog even op het bord. Net voor het halfuur was het dan wel raak, maar langs de kant van de thuisploeg. Merveille Goblet kwam eerst nog gepast uit, maar nadien belandde de bal bij Augusto Da Silva die niet twijfelde en de bal tegen de netten knalde: 1-0. Tien minuten voor het rustsignaal leek Gano de stand in evenwicht te kunnen brengen. Doelman Anthony Sadin schudde echter een geweldige reflex uit zijn handschoenen en hield zijn ploeg op voorsprong. Rusten bij 1-0 en een zwakke vertoning van W-B.

De tweede helft begon met een iets hongeriger W-B. De druk lag hoger en intensiever. Nana Opoku Ampomah zette na nog geen tien minuten in de tweede helft W-B op gelijke hoogte. De Ghanees dribbelde twee spelers, waaronder eentje met een Zidaneke en tikte over Sadin binnen. Vlak na het uur was er een scherpe counter van de thuisploeg. Die ballende via de voet van Fixelles tegen de staak naast Goblet. Met nog een kwartier op de klok was er een warrige fase voor het doel van Union. Uiteindelijk kwam Kjetil Borry als meest attente speler naar voren. Hij trapte vol overtuiging de geel-blauwe voorsprong tegen de netten. Mooie opsteker voor de debutant. Met nog dik vijf minuten op de klok was het opnieuw raak. Nana Opoku Ampomah scoorde met z’n knie zijn tweede treffer van de avond. Hij verlengde een voorzet van de ingevallen Steeven Langil. Gilles Van Remoortere, nog een debutant, probeerde het nadien nog vanop afstand, maar zag opnieuw doelman Sadin goed tussenkomen. Op de daaropvolgende hoekschop kopte Gano een haartje naast de staak van de Brusselse goalie. Zo sluit W-B de play-offcampagne af met een knappe 1-3 overwinning en een mooie revanche op de heenwedstrijd.