Go back

W-B springt naar de derde stek na thuisoverwinning tegen Lierse

tekst: Klaas Desimpelaere en Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren behaalde zonet twaalf op vijftien na een mooie thuisoverwinning tegen SK Lierse. Doelpunten van Rudy Camacho, Jens Cools en Steeven Langil zorgden voor een 3-2 thuisoverwinning. W-B bekleedt zo de derde stek in het klassement en is nog volop in de running voor groepswinst in de A-poule van Play-off II.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of Lierse dreigde reeds met een voorzet. De rommelige fase die op die voorzet volgde, belandde ongelukkig via Zinho Gano achter Merveille Goblet in de netten: 0-1. Op het kwartier werd Aleksandar Boljevic neergehaald in de zestien: penalty. Camacho eiste de bal op en schoof het leer beheerst naast Mike Vanhamel: 1-1. Geel-blauw nam de match in handen en creëerde voldoende kansen. W-B kreeg loon naar werken nadat debutant Maxim Nys de bal perfect in de voeten van Cools legde. Cools volleyde de bal perfect voorbij het sluitstuk van de Pallieters. De Leeuwen dreigden nog een keer via Aaron Dhondt die zich goed wegdraaide en recht op doel ging maar een sterk keepende Vanhamel stond opnieuw in de weg. Koffie drinken bij een 2-1 voorsprong voor W-B.

De tweede helft begon gelijkopgaand, maar na tien minuten schilderde Laurent Jans de bal op het hoofd van Gano. Opnieuw zat Vanhamel er goed tussen. Op het uur stapte Camacho iets te stevig uit met een gevaarlijke vrije trap als gevolg. De Belder ging achter de bal staan en de ex-spits van W-B knalde het leer onderkant lat in het kruis achter Goblet. De nummer negen van Lierse trok z’n shirt uit waaronder een boodschap voor Floriano Vanzo te lezen stond. Mooi gebaar van de Bergenaar. De hieropvolgende vijf minuten werd het doel van het Lierse sluitstuk meermaals onder vuur genomen. Alessandro Cerigioni tweemaal en Ibrahima Seck vonden telkens Vanhamel op hun weg. Vierde keer goeie keer dan maar… De intussen ingevallen Langil zette zich goed door en klopte de geel-zwarte doelman eindelijk. Waasland-Beveren bleef baas en speelde de wedstrijd beheerst uit. De wedstrijd eindigde met een welverdiende 3-2 overwinning. Eindelijk weer feest op de Freethiel!