Go back

Waasland-Beveren – Lierse SK (13/05): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren treft op speeldag acht van Play-off II opnieuw Lierse SK. De aftrap is morgenavond om 20.30 uur. Scheidsrechter Bart Vertenten zal de wedstrijd in goede banen leiden.

De heenmatch tegen Lierse werd met 2-3 gewonnen door geel-blauw. Onze Leeuwen kwamen voor rust op achterstand, maar herstelden na de rust. Ibrahima Seck, Aleksandar Boljevic en Zinho Gano zorgden voor de doelpunten. Het was de eerste driepunter van W-B in de play-offs. Intussen heeft W-B negen punten verzameld.

Het seizoen ’14-’15 is het laatste seizoen van Lierse op het hoogste niveau. W-B haalde toen vier op zes. Op de Freethiel won W-B met 2-0, in Lier bleef het steken op 1-1. In acht confrontaties kon W-B driemaal aan het langste eind trekken. Lierse won tweemaal, dus de stand bleef driemaal in evenwicht. De bekendste ex-speler van W-B bij Lierse is uiteraard Dylan De Belder. De spits vond bij Lierse heel vaak het doel, maar kon geel-blauw nooit echt doorbreken. Normaliter komt de Bergenaar zaterdag aan de aftrap bij de Pallieters.

Olivier Myny (lies) en Erdin Demir (hechting) raken niet fit voor een selectie. Ook Jonathan Buatu Managa is niet fit genoeg om geselecteerd te worden.

Selectie: Goblet, Janssens, Geentjens, Camacho, Moren, Jans, Caufriez, Borry, Nys, Marquet, Michel, Seck, Cools, Boljevic, Van Remoortere, Gano, Dhondt, Langil, Ampomah, Cerigioni, Ndiaye

Bereikbaarheid

Parking Zwembad is te bereiken via Klapperstraat (kruispunt Lindenlaan, P. Van Raemdonckstraat)

Volledig overzichtsplan parking zwembad:

  • Komende van E34, stadion te bereiken via : (detail straatnamen: Melseledijk – Koolputstraat – Leurshoek – Halfdreef – Van Craenenbroeckstraat – Leon Labytstraat – Klapperstraat)
  • Komende van E17, stadion te bereiken via : (detail straatnamen: Haasdonkbaan – Vijfstraten (kruispunt) – P. Steenssensstraat – Lindenlaan – Klapperstraat – parking zwembad)