Go back

FAJAR BARU DAG 3: Een dag van dankbare woorden

tekst en foto: Valy Van de Merlen

Community Manager Valy Van de Merlen verblijft momenteel, samen met een groep bestuursleden en sympathisanten van Fajar Baru, in Jakarta voor een bezoek aan het opvangtehuis Fajar Baru. Dit is één van de projecten waar W-B Community zich sinds enkele jaren achter schaart. Onze Community Manager bekijkt er samen met Koen Vondenbusch, voorzitter van vzw Fajar Baru België, waarvoor de fondsen die Waasland-Beveren mee hielp te verwerven, ter plaatse ingezet worden. Dagelijks zal Valy hierover verslag uitbrengen.

 

Dag 3 – zondag 25 juni 2017

Vandaag bezoeken we opnieuw het opvangtehuis in Cimanggis. We verwachten ons weer aan een boeiende, maar tegelijk vermoeiende dag. Tussen de gebruikelijk opvoeringen van zang en dans, zijn er vandaag heel wat toespraken. Het is zondag vandaag dus zijn we zoals het betaamd naar de mis geweest. De viering was in het klooster zelf samen met de kinderen, de zusters en onze Belgische delegatie wat dit tot een bijzonder gebeuren maakte. Het was een heel intense viering met prachtige gezangen van de kinderen.

Wij bedanken Fajar Baru voor het gastvrije onthaal dat we er mogen genieten en verduidelijken hoe we in België tewerk gaan om fondsen te verzamelen. Daarin komen uiteraard alle acties aan bod die door Waasland-Beveren ten gunste van Fajar Baru georganiseerd werden, zoals onze friet-stoofvleeslunch op tweede kerstdag tegen STVV die zo’n € 4.000 opbracht. We kunnen dan ook met enige fierheid dankzij onze supporters en sympathisanten een cheque met dat bedrag overhandigen.

Na deze cheque volgen er nog twee andere naar aanleiding van een benefietconcert dat georganiseerd werd door onze medereizigers Asih, Johan en Robert in de gemeente Beerzel-Putte. Dankzij de mooie muziek en het lekkere eten bracht dit € 1.115,38 op. De gemeente Putte deed daar nog een schenking van € 250 bovenop.

Zuster-overste Gabriella dankt ons en de schenkers van harte. Ze benadrukt daarbij dat deze steun niet alleen op financieel vlak belangrijk is, maar haar vooral aanmoedigt om verder te gaan met het opvangen en opvoeden van de kinderen. Het is immers niet alleen belangrijk hen een behoordelijke thuis te geven, maar er moet ook gedacht worden aan een degelijke opvoeding en scholing van de kinderen. Fajar Baru betekend immers Nieuwe Dageraad en die kan alleen maar verwezelijkt worden indien gedacht wordt aan hun toekomst.

Een fotoreportage van dag 3 kan u hier bekijken.