Go back

Fajar Baru dag 4: een dag van ontspanning

Community Manager Valy Van de Merlen verblijft momenteel, samen met een groep bestuursleden en sympathisanten van Fajar Baru, in Jakarta voor een bezoek aan het opvangtehuis Fajar Baru. Dit is één van de projecten waar W-B Community zich sinds enkele jaren achter schaart. Onze Community Manager bekijkt er samen met Koen Vondenbusch, voorzitter van vzw Fajar Baru België, waarvoor de fondsen die Waasland-Beveren mee hielp te verwerven, ter plaatse ingezet worden. Dagelijks zal Valy hierover verslag uitbrengen.

Dag 4 – maandag 26 juni 2017

Het opvangtehuis in Cimanggis leeft vooral dankzij de steun van Fajar Baru Indonesië en Fajar Baru België. Maar ook de kinderen zelf doen inspanningen om de nodige middelen bijeen te brengen. Wekelijks verkopen ze op de markt allerlei handwerk dat ze zelf gemaakt hebben zoals halskettingen, armbandjes en sjaals. De kinderen tonen ons tijdens een demo hoe ze deze handwerken vervaardigen. Voor de gelegenheid wordt voor ons zelfs een winkeltje ingericht.

Vandaag willen we de kinderen ook de gelegenheid geven om zich eens goed te ontspannen. Daarom organiseren we een bezoek aan Ancol – Ocean Dream Samudra, een pretpark met shows en amusement voor klein en groot. Dit pretpark staat in Indonesië bekend om zijn boeiende en originele shows met dolfijnen, zeeleeuwen, duikers in een aquarium en een heus piratengevecht! Een unieke en amusante gebeurtenis die heel wat kinderen voor het eerst in hun leven kunnen beleven. Kortom een dag vol ontspanning en plezier voor kinderen, zusters en onszelf!

Een fotoverslag kan u hier zien.