Go back

Zaterdag derde editie van de Pro League Schools Cup

Zaterdag 3 juni wordt het Eneco stadion van OHL omgetoverd tot het decor van de Pro League Schools Cup. Dit is een scholentornooi waarop 21 teams elkaar partij geven en waar plezier en sportiviteit centraal staan. De voorbije twee edities gingen nog door in ons eigen Freethielstadion.

De Schools Cup is een initiatief van de Pro League+, de sociale pijler van de Pro League, Play for Change (een organisatie die gelooft in de kracht van sport om kinderen te versterken) en de professionele voetbalclubs. Het tornooi biedt jongens en meisjes uit het vijfde en zesde jaar van de lagere school de kans hun favoriete sport één dag te beleven zoals echte profs: ze spelen in de outfits van hun favoriete team, maken gebruik van de infrastructuur van een topclub en beleven in het stadion de sfeer van een profwedstrijd. Een dag om nooit te vergeten in een sfeer van ontspanning en fair play.

De voorbije weken hielden alle Pro League clubs scholentornooien die de scholenteams aanduiden die in Leuven de eer van de club zullen verdedigen. Basisschool De Toren uit Melsele mag Waasland-Beveren zaterdag vertegenwoordigen in Leuven. De jongens en meisjes van De Toren kroonden zich op 15 maart tijdens onze W-B Cup tot sportieve winnaar. De 21 teams worden tijdens het tornooi aangemoedigd door hun ouders, medeleerlingen en supporters. Zoals echte profs zullen ze naar Leuven gebracht worden in onze spelersbus en de wedstrijden spelen in de kleuren van hun favoriete club, Waasland-Beveren.

Tornooi voor iedereen
De Schools Cup is een sportief voetbaltornooi maar draait om veel meer dan voetbal. De Schools Cup wil een tornooi zijn waar elk kind, zonder onderscheid, kan aan deelnemen. Zo bestaat elk team uit minstens 4 meisjes. Daarnaast nodigt de Pro League 3 teams van kinderen uit opvangcentra voor vluchtelingen en asielzoekers uit om een dag ongedwongen sport en plezier te beleven samen met hun leeftijdsgenoten.

Meer dan voetbal
Naast de sportieve prijs reikt de Pro League, naar de geest van het tornooi, nog enkele andere prijzen uit. Zo is er het fair play klassement waarbij op het einde van de dag de meest sportieve ploeg in de bloemetjes wordt gezet. Ook de supporters kunnen in de prijzen vallen. De ploeg met de leukste en meest positieve supporters wordt beloond met een mooie prijs.
Elk deelnemend team werd tenslotte gevraagd om in ruil voor hun deelname een sociale actie op te zetten. Een jury zal de inzendingen beoordelen en bekroond het mooiste initiatief.

Iedereen is welkom om onze jongens en meisjes van De Toren aan te moedigen, zaterdag 3 juni, in het Eneco Stadion van OHL. (Kardinaal Mercierlaan 46, Leuven)