Go back

W-B bevestigt in tweede oefenstonde met 0-5

tekst en foto: Martijn De Jonge

Afgelopen seizoen speelde Waasland-Beveren ook tegen KSV Bornem in de voorbereiding. Die partij was zweten en zwoegen voor onze Leeuwen. Uiteindelijk werd het toen nipt 0-1 na een doelpunt van Nana Opoku Ampomah. Geel-blauw wist dat dus op voorhand dat het geen walk in the park ging zijn vandaag. Door omstandigheden treedt Bornem komend seizoen aan met een sterk verjongd elftal. De jongeren wilden zich echter bewijzen, onze Leeuwen waren gewaarschuwd. Laat het nu net onze jongste speler tussen de lijnen in de eerste helft zijn die de ban brak voor W-B. Vlak voor de tiende minuut van start ging, trachtte Jur Schryvers de bal voor doel te gooien. Hij mikte daarbij tegen zijn rechtstreekse tegenstander en zag de bal tegen de netten verdwijnen, mooi meegenomen voor de nieuweling. Geluk moet je verdienen of afdwingen. Dat laatste is wat Zinho Gano deed om de dubbele voorsprong op het bord te zetten. De spits reageerde heel attent op een te korte terugspeelbal van de Bornemse verdediger. Zoals het een echte spits betaamt, nam hij het geschenk in dank aan.

“Leuk veldje hier”, moet Nana Opoku Ampomah gedacht hebben. Het duurde nog geen vijf minuten of hij prikte de eerste bal binnen. Maxim Nys zag zijn maatje voor doel opduiken en speelde hem perfect aan. De Ghanees duwde de bal met zijn teen tegen de staak en reageerde vliegensvlug op de rebound. Knap staaltje reflexenwerk. Dat reflexenwerk hebben onze doelmannen niet gebruikt in de partij. Merveille Goblet toonde in de eerste helft dat hij over goede voeten beschikt en speelde gretig mee. Doublure Mathias Janssens had minder werk en kwam amper in het stuk voor. De andere winger Aleksandar Boljevic wou ook zijn doelpunt meegraaien. Uit een haast onmogelijke hoek deed hij voor de vierde keer de netten trillen. Vlak voor de scheidsrechter voor de laatste keer blies bood diezelfde Boljevic ook Nicolas Orye zijn doelpuntje aan. Perfect rapport momenteel voor onze Leeuwen, smaakt naar meer! Meer krijgen we komende zaterdag tegen de Klaasjes uit Sint-Niklaas.