Go back

W-B neemt Jur Schryvers over van Club Brugge

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren heeft zich zonet versterkt met Jur Schryvers (°11/03/1997). De Antwerpse verdediger komt over van Club Brugge. Hij tekent een contract voor 2 seizoenen, met een optie op een derde.

Schryvers begon bij het Antwerpse Excelsior Essen zijn voetbalcarrière. Na zes jaar trok hij naar Hoogstraten VV. Een jaartje later trok Germinal Beerschot hem aan voor de U14. In 2013 stapte hij over naar Club Brugge, waar hij tot afgelopen seizoen actief was. Schryvers was vorig seizoen kapitein van de Brugse beloften. Hij speelde zes wedstrijden in de UEFA Youth League, hij vond daar zelfs één keer de weg naar doel. Schyjvers doorliep eveneens de nationale jeugdreeksen. Hij speelde van de U15 tot de U19 bij de nationale jeugdploegen.

Schryvers past opnieuw perfect binnen de visie van de club. Hij is jong, Belgisch en talentvol. Dat zijn de drie sleutelwoorden binnen de sportieve visie van de club. Voorzitter Dirk Huyck en de hele sportieve cel is heel tevreden met de handtekening van de Antwerpenaar.

Jur Schryvers zal aantreden met het nummer 52.