Go back

W-B wint vlot eerste oefenpot met dubbele cijfers van KFC Vrasene

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren heeft de eerste voorbereidingswedstrijd van het nieuwe seizoen overtuigend gewonnen. Onze Leeuwen wonnen met 0-10 van de buren uit Vrasene. Er vielen evenveel doelpunten voor als na de rust.

Na een dikke tien minuten kon W-B voor de eerste keer prikken. Aaron Dhondt kon zich doorzetten op rechts en zag Nana Opoku Ampomah vrijstaan aan de rand van de zestien. De Ghanees twijfelde niet en duwde de bal voorbij de thuisgoalie. Amper een minuut later was het opnieuw raak. Een quasi identieke aanval, maar deze keer over links, werd perfect afgerond door Zinho Gano aan de eerste paal: 0-2. Nadien volgden twintig minuten met een handvol kansen, maar zonder doelpunten. In minuut 35 stak Aleksandar Boljevic zichzelf diep, het leek eerst te ver, maar hij hield de bal toch binnen. Hij zette de bal strak voor, Aaron Dhondt liet de bal slim door de benen en Gano kon z’n tweede binnen tikken. Ampomah was jaloers op de twee treffers van Gano en wou ook zijn tweede meepikken. Lang moest hij er niet op wachten, want nog geen minuut na de 0-3 was het al meteen 0-4. Op slag van rust bracht Gano de forfaitscore op het bord na een knappe assist van Jur Schryvers.

Na de koffie kwam er een compleet nieuw elftal tussen de lijnen. Die mannen brachten in het eerste kwartier mooi voetbal met kansen, maar zonder doelpunten. In minuut 65 maakte Cherif Ndiaye de eerste na de rust. Een goed afstandschot na een borstaflegger van Olivier Myny.  Dik tien minuten vloog een voorzet van Vrasenaar Maxim Nys in de voeten van diezelfde Ndiaye. Hij dribbelde zijn tegenstander en trapte overhoeks zijn tweede binnen. In diezelfde minuut nog werd het 0-8. Myny schonk tester Laurent Mendy zijn eerste doelpuntje in geel-blauwe kleuren. Tien minuten voor tijd vond Nys Myny aan de kleine baklijn. Die zag Alessandro Cerigioni inlopen, legde af en de Limburger rondde knap af: 0-9. Het laatste doelpunt van de partij viel vijf minuten later. Opnieuw rondde Cerigioni de aanval af, die knap werd opgezet door Ndiaye.

Mooie eindscore voor W-B, dat een zeshonderdtal supporters zo weet te plezieren.

Opstelling eerste helft: Goblet, Demir, Buatu, Boljevic, Marquet, Gano, Seck, Dhondt, Ampomah, Caufriez en Schryvers

Opstelling tweede helft: Janssens, Nys, Van Dooren, Camacho, De Schutter, Cools, Michel, Cerigioni, Ndiaye, Mendy en Myny