Go back

Waasland-Beveren wint derde editie Pro League Play for Change Schools Cup!

Twintig teams uit Pro League namen afgelopen zaterdag deel aan de derde editie van de Pro League Schools Cup. Nadat de afgelopen twee edities doorgingen in ons eigen Freethielstadion, was het Eneco Stadion van OH Leuven ditmaal het decor voor een spetterende voetbaldag.

GBS De Toren uit Melsele won in maart onze W-B Cup en mocht Waasland-Beveren dus vertegenwoordigen aan Den Dreef. En dit deden ze met verve! Tijdens de poulefases werd er gewonnen tegen de scholenteams van Standard, Racing Genk, KSV Roeselare en OH Leuven en in de finale werd Sporting Lokeren opzij gezet met overtuigende cijfers. Wij zijn als club enorm vereerd de sportieve beker in ontvangst te mogen nemen en wensen daarom ook een hartstikke proficiat aan de jongens en meisjes van GBS De Toren!

Hoewel tijdens het tornooi onvervalste klassiekers zoals Waasland-Beveren – Sporting Lokeren, of Royal AntwerpFC – Club Brugge op het scherp van de snee afgewerkt werden, ligt de nadruk tijdens de Pro League Schools Cup vooral op het sociale aspect en de fair play. “Met de Schools Cup willen we kinderen de kans bieden om een zorgeloze en fijne dag te beleven in een unieke voetbalsetting. Het sportieve aspect is leuk, maar eigenlijk eerder bijzaak. Waar het tornooi om draait is kinderen met een verschillende achtergrond samen te brengen en spontaan met elkaar te laten omgaan. Voetbal is hierbij vooral het middel.”, aldus Stijn Van Bever, communitymanager van de Pro League.

De Fair Play Cup werd gewonnen door de jongens en meisjes van het opvangcentrum Linkeroever, zij vertegenwoordigden Lierse SK. Naast de sportieve en Fair Play prijs werden er nog twee andere bekers uitgekeerd: De prijs voor de beste supporters ging naar Basisschool Sint-Rita uit Sint-Truiden en de trofee voor de beste sociale actie ging naar de leerlingen van de gemeentelijke basisschool van Flemalle, die Standard vertegenwoordigden, voor hun vrijwilligerswerk in een lokale sociale keuken.

In een positieve sfeer en onder een stralende zon werd het een onvergetelijke dag voor de talrijke, jonge voetballertjesEen sfeerfilmpje van GBS De Toren op de Pro League Play For Change Schools Cup kan je hieronder bekijken.