Go back

Geel-blauw sluit oefencampagne af met 2-1 winst

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

De nationale feestdag kon ook in Beveren omgetoverd worden tot een lokale feestdag. Waasland-Beveren had immers de kans om een nagenoeg perfecte oefencampagne af te sluiten met een thuisoverwinning tegen OH Leuven. Die kans grepen onze Leeuwen en trokken het laken na de rust naar zich toe. Rudy Camacho en Jur Schryvers zorgden voor een 2-1 overwinning.

Een mooi gevulde hoofdtribune kwam kijken welk vlees de Freethiel volgend jaar in de kuip heeft. De eerste twintig minuten voetbalden onze Leeuwen vrank en vrij en hoorden we zowaar verbazende ‘oehs’ en ‘ahs’ door de tribunes galmen. Na een halfuur waren het echter de bezoekers die op voorsprong kwamen, van efficiëntie gesproken. Toch bleef op geel-blauw op hetzelfde elan voetballen. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het echter voor te weinig gevaar zorgde.

Na de koffie kwam W-B nog iets losser. Aleksandar Boljevic werd na een knappe actie gehaakt in de zestienmeter: penalty. Koud kunstje voor Rudy Camacho die de netten op de Freethiel voor het eerst deed trillen dit seizoen, langs de juiste kant welteverstaan. Geel-blauw deed verder onder dirigent Ryota Morioka. De Japanner toonde meteen aan iedereen met een geel-blauw hart dat die het wat sneller kon doen slaan. Kers op de taart: de assist op Jur Schryvers. De nieuweling kon in zijn eerste match op de Freethiel meteen voor de beslissing zorgen. Lekker debuut, als je’t ons vraagt.

Mooi voetbal en een goed resultaat, we kijken al uit naar komende zaterdag!