Go back

KRC Genk – Waasland-Beveren (29/07): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Eindelijk is het zover: de Jupiler Pro League 2017-2018 gaat van start. Waasland-Beveren heeft op speeldag één meteen een taaie tegenstander met KRC Genk. De wedstrijd wordt in de Luminus Arena afgetrapt op zaterdag 29 juli 2017 om 20.00 uur. Scheidsrechter Bram Van Driessche zal de partij in goede banen leiden.

Waasland-Beveren en KRC Genk speelden in totaal reeds dertien keer tegen mekaar. Geel-blauw kon daarin nog maar één keer winnen, maar deed dat wel in Limburg. Tijd voor een herhaling dus! Afgelopen seizoen deelden onze Leeuwen en de Genkies telkens de punten. Op de Freethiel bleef de brilscore negentig minuten op het bord, in de Luminus Arena werd het 2-2. W-B gaf toen jammer genoeg een dubbele voorsprong uit handen, maar speelde uiteindelijk wel een sterke partij. Ibrahima Seck en Jonathan Buatu Mananga zorgden voor de Beverse doelpunten. Uiteraard denkt iedereen met een geel-blauw hart bij het woordje ‘Genk’ aan ene Siebe Schrijvers. De Limburger bezorgde ons afgelopen seizoen nog tot de winterstop kippenvelmomenten, maar koos toen om terug te keren naar moederclub en jeugdliefde KRC Genk. Hij zal voor het eerst oog in oog staan met onze Leeuwen na zijn periode op de Freethiel.

Trainer Philippe Clement staat voor zijn debuut als hoofdtrainer in de hoogste afdeling. Hij kan zaterdag geen beroep doen op de langdurig geblesseerden Niels De Schutter, Floriano Vanzo en Ronnie Schwartz. Onze Senegalese aanvaller Cherif Ndiaye ontbreekt eveneens met een lichte blessure.

Selectie: Erdin Demir, Vallteri Moren, Jonathan Buatu Mananga, Aleksandar Boljevic, François Marquet, Zinho Gano, Alessandro Cerigioni, Julian Michel, Ibrahima Seck, Merveille Goblet, Laurent Jans, Nana Opoku Ampomah, Jens Cools, Maxim Nys, Olivier Myny, Ryota Morioka, Jur Schryvers, Rudy Camacho, Mathias Janssens en Nick Geentjes.