Go back

W-B deelt de punten na spektakelstuk in de Luminus Arena

tekst en afbeelding: Valy Van de Merlen

Waasland-Beveren deelde zonet de punten met KRC Genk. Doelpunten werden gemaakt door Olivier Myny, voor de rust, en tweemaal Zinho Gano na de rust. Voor Genk scoorden Naranjo, Samatta en Siebe Schrijvers. Een boeiend en doelpuntrijk kijkstuk in de Luminus Arena.

Na tien minuten stak Waasland-Beveren voor het eerst de neus aan het venster via onze Japanner Ryota Morioka. Hij zette in de grote rechthoek Brabec in de wind, maar aarzelde net iets te lang. Racing zette daar een gekraakt schot van Benson tegenover. Waasland-Beveren kwam echter op het kwartier zeer dicht bij de 0-1. Zinho Gano legde perfect af voor Jens Cools, maar die zag zijn schot geblokt in hoekschop verdwijnen. Waasland-Beveren bleef gevaarlijk. Na 20 minuten zette Nana Opoku Ampomah zich door op links en legde perfect af voor Olivier Myny die op zijn beurt doelman Jackers besloot. Op het halfuur had Merveille Goblet een goede parade klaar op een vrije trap van Malinovskyi. Waasland-Beveren bleef echter gevaarlijk. In minuut 38 zette Myny dankzij z’n snelheid iedereen bij Genk te kijk, maar zijn voorzet werd in extremis voor de neus van Gano ontzet door Brabec. Dit was echter uitstel van executie. Op slag van rust bracht onze Japanse parel met een sublieme doorsteekpas Myny oog in oog met doelman Jackers. Olivier faalde niet en bracht de leeuwen op voorsprong. Ampomah probeerde nog met een krul naar de verste hoek de score te verdubbelen, maar zijn schot ging maar net over. We gingen rusten met een verdiende 0-1 ruststand.

De tweede helft was nog amper op gang getrapt en daar was Zinho Gano al. Na een knappe actie van een sterk spelende Ampomah devieerde Zinho de bal in de verste hoek van het Genkse doel, 0-2! Genk probeerde wel, maar was niet gevaarlijk tot in de 70ste minuut toen de ingevallen José Naranjo uithaalde met rechts. Zijn bal verdween in de rechter benedenhoek en zette de stand op 1-2. Samatta bracht ei zo na de stand terug in evenwicht maar zijn kopbal was net te zwak. Genk ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Waasland-Beveren dat weer dicht bij een doelpunt kwam. Een ontketende Ampomah dribbelde voor de zoveelste keer Nastic het bos in, zijn voorzet werd met een halve volley door Gano net over gevlamd. Zeer jammer want aan de overzijde kopte Samatta, na een knappe actie van Maehle, dan toch de gelijkmaker binnen. Het was nog niet gedaan want onze publiekslieveling van vorig seizoen, Siebe Schrijvers, zette één minuut later de stand meteen op 3-2. Waasland-Beveren probeerde nog met een bescheiden slotoffensief alsnog een punt mee te graaien naar de Freethiel. Gano kopte eerst nog te zwak in de handen van Jackers maar in de 92e minuut was het dan toch raak! Zinho, vrij voor doel gespeeld door Seck, twijfelde niet en schoof de gelijkmaker tegen de netten. Een zuur, maar oververdiend punt voor onze leeuwen en voor de 451 meegereisde supporters.

Opstelling Waasland-Beveren: Goblet, Demir, Moren, Gano, Seck, Jans, Ampomah (75’ Cerigioni), Cools, Myny (63’ Boljevic), Morioka en Camacho.

Opstelling KRC Genk: Jackers, Brabec, Nastic, Khammas (62’ Maehle), Colley, Berge, Malinovskyi (66’ Naranjo), Trossard, Benson (45’ Schrijvers), Buffel en Samatta.

Doelpunten: 0-1 Myny (45′), 0–2 Gano (47′), 1–2 Naranjo (70′), 2–2 Samatta (80′), 3–2 Schrijvers (82′) en 3–3 Gano (92′).

W-B speelt komende zaterdag de eerste thuiswedstrijd van de Jupiler Pro League 2017-2018. Op zaterdag 5 augustus 2017 om 20.00 uur komt KV Mechelen op bezoek. Supporters op post!