Go back

WAASLAND-BEVEREN VERSTERKT ZICH MET VICTORIEN ANGBAN

Waasland-Beveren is verheugd u te melden dat het zich zonet versterkt heeft met de Ivoriaanse international Victorien Angban (°29/9/1996). Victorien komt over van de Engelse topclub Chelsea FC. Waasland-Beveren huurt de middenvelder voor één jaar van de Londense club en bedong tevens een aankoopoptie.

Angban begon in eigen land bij Stade d’Abidjan. Reeds op zijn zestiende werd hij weggeplukt door Chelsea, waar hij drie jaar verbleef. Om zich verder te kunnen ontplooien werd hij tijdens het seizoen 2015-2016 uitgeleend aan Sint-Truiden. Bij Sint-Truiden maakte hij als jonge snaak meteen een sterke indruk. Hij speelde er in totaal 23 wedstrijden. Vorig seizoen werd hij zelfs uitgeleend aan de Spaanse topklasser FC Granada. Dat werd echter een verdeeld succes want Granada werd allerlaatste in La Liga.

Duelkracht, balrecuperatie en zijn polyvalentie op het middenveld zijn Angban’s grootste troeven. Bovendien is hij nog zeer jong en talentvol. De club is dan ook heel tevreden met de aanwerving van de Ivoriaan. Voor zijn debuut moeten wij nog even geduld hebben, daar hij nog herstellende is van een kleine blessure. Wij zijn er van overtuigd dat hij binnen enkele weken topfit en dus inzetbaar zal zijn.

Victorien Angban zal aantreden met het nummer 17.