Go back

Freethielnieuws (08/08): Benteke test op Freethiel | Jonge Leeuwen spelen gelijk | trainer gezocht G-voetbal

tekst en foto: Martijn De Jonge

Trainingsnieuws

Naast Victorien Angban, die vandaag een deeltje meetrainde met de groep, viel er nog een nieuw gezicht te spotten op het trainingsveld. Jonathan Benteke, broer van en ex-speler van Zulte Waregem en Crystal Palace, krijgt de kans om zich te tonen aan de sportieve staf. Hij zal de hele week meetrainen met de A-kern.

Jonge Leeuwen spelen gelijk

Gisteravond speelden onze Leeuwen 2-2 gelijk tegen KAA Gent in het Puyenbekestadion. Waasland-Beveren begon het scherpst aan de partij met enkele vlotte acties en afstandspogingen, uitgespeelde kansen waren er niet. In minuut twintig kon Aaron Dhondt zich doorzetten en werd hij net buiten de zestien gepakt door Youn Czekanowicz, de jonge doelman van de Buffalo’s. Vrije trap en een rode kaart waren het verdict van de scheidsrechter. De ingevallen doelman Tanguy Segers redde de vrije trap en speelde uiteindelijk een sterke partij. Tot vlak voor rust nam W-B de bovenhand, maar de laatste passes bleken telkens te slordig. In blessuretijd van de eerste helft viel het doelpunt dan uiteindelijk, maar wel aan de overkant. Louis Verstraete schoof de bal in de verste hoek binnen: 0-1. Aan de rust kwam Beau Ponnet Cherif Ndiaye vervangen. Na drie minuten wierp die wissel reeds haar vruchten af, Ponnet tikte de gelijkmaker in twee tijden voorbij de Gentse goalie. Geel-blauw bleef domineren, maar het was opnieuw Gent dat scoorde. Maxim Nys en zijn rechtstreekse tegenstander haakten in mekaar en vielen beide buiten het zestienmetergebied. Toch legde de scheidsrechter de bal op de stip. Aboubakary Koita trapte de 1-2 voorbij Mathias Janssens. Nog geen tien minuten later werd Dhondt neergehaald in de zestien door de doelman. De scheidsrechter gaf tot ieders verbazing deze keer geen penalty, wel geel voor Dhondt nadat hij zijn verbazing iets te nadrukkelijk toonde. Een handvol minuten later dribbelde François Marquet zich voorbij twee, drie tegenstanders en bood hij Aleksandar Boljevic zijn doelpunt aan: 2-2. W-B wrong nadien nog enkele kansen de nek om, de 2-2 bleef op het bord.

GFC W-B zoekt trainer

GFC Waasland-Beveren gaat op zoek naar een extra trainer. De spelers willen frequenter op het trainingsveld staan en willen daarom een extra trainer aanwerven. Het is van een enorm belang dat deze jongens goed begeleid worden in hun hobby. W-B draagt de G-ploeg hoog in het vaandel en gaat daarom op zoek naar een gepassioneerd iemand. Voel jij je geroepen om in deze functie aan de slag te gaan? Stuur dan zeker een mailtje naar steven@waasland-beveren.be, je kan via hem ook meer informatie verkrijgen.