Go back

KV Oostende – Waasland-Beveren (12/08): selectie en voorbeschouwing

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren brengt morgenavond een bezoek aan de Versluys Arena voor de wedstrijd tegen KV Oostende. Scheidsrechter Sebastien Delferière fluit de derde wedstrijd van het seizoen om 20.30 uur op gang.

Waasland-Beveren en KV Oostende kwamen mekaar al zeventien keer tegen. Van die zeventien duels konden de Kustboys er acht winnen. Geel-blauw trok vijf keer aan het langste eind. Vorig seizoen kon W-B geen enkel punt pakken tegen de jongens van Yves Vanderhaeghe. W-B verloor met 1-2 aan de kust, thuis ging W-B met 0-1 onderuit. Aan de kust kon Laurent Jans voor W-B de netten doen trillen na een knappe solo. Uiteraard herinneren alle supporters zich nog de promotiewedstrijd van Waasland-Beveren. W-B had aan een punt genoeg om naar de hoogste klasse over te gaan, het werd 1-1.

Trainer Philippe Clement kan opnieuw op een quasi volledig fitte kern rekenen. Enkel Niels De Schutter, Floriano Vanzo en Ronnie Schwartz ontbreken door een blessure. Victorien Angban is er voor het eerst bij.

Selectie: Demir, Moren, Buatu, Boljevic, Gano, Cerigioni, Michel, Seck, Angban, Goblet, Jans, Ampomah, Caufriez, Cools, Myny, Morioka, Schryvers, Camacho, Janssens, Geentjens