Go back

STERKE LEEUWEN BOEKEN EERSTE DRIEPUNTER AAN ZEE

Waasland-Beveren ging vanavond aan de haal met de drie punten aan de kust. Het werd 0-3 in de Versluys Arena, een fantastisch resultaat! Alle doelpunten werden voor de rust gemaakt, eenmaal Nana Opoku Ampomah en tweemaal Zinho Gano.

BLITSSTART VAN DE BEZOEKERS

De wedstrijd begon perfect voor Waasland-Beveren want na amper twee minuten kwamen onze leeuwen al op voorsprong. Een voorzet van Jens Cools werd slecht ingeschat door Silvio Proto waardoor Nana Opoku Ampomah de bal pardoes voor de voeten kreeg en de bal maar hoefde binnen te lopen, 0-1. KVO was even van slag, maar antwoordde toch na zeven minuten voor het eerst met een gekraakt schot van de Braziliaan Fernando Canesin. Enkele minuten later probeerde hij het opnieuw, maar het schot kon Goblet niet in verlegenheid brengen. Het was zelfs Waasland-Beveren dat op een dubbele voorsprong kwam! Wederom ging de verdediging van KVO in de fout, Zinho omspeelde Proto en nam het geschenk in dank aan, 0-2! Op het kwartier bleef Moren na een duel op de grond liggen waardoor Vallteri het veld met een open wonde moest verlaten. Jonathan Buatu kwam hem vervangen.

WAASLAND-BEVEREN OP ROZEN

Waasland-Beveren zette goed druk en kwam nauwelijks in de problemen. Net voor het half uur ging Ampomah even dollen met de verdedigers van KVO. Hij hield drie spelers van KVO aan de praat en lokte op een sublieme manier een corner uit. De daarop volgende corner moest Proto weer z’n kunnen tonen op een schot van Rudy Camacho. Vijf minuten later was er weer een goede tegenaanval van Waasland-Beveren, maar het gekraakt schot van Ryota Morioka ging voorlangs. Nog was het niet genoeg voor onze leeuwen. In minuut 42 kopte Zinho Gano de 0-3 op het bord, na een voorzet van Morioka. Waasland-Beveren zat helemaal op rozen! Ruststand 0-3!

W-B HIELD VRIJ GEMAKKELIJK STAND

KVO gaf zich nog niet gewonnen en startte de tweede helft met twee nieuwe namen. Vandendriesche en Jonckheere kwamen in het veld voor Banda en Jali. Waasland-Beveren stak voor het eerst de neus aan het venster na 52 minuten. Een voorzet werd door Seck goed teruggekopt naar de vrijstaande Gano die met een halve volley op Silvio Proto besloot. Jonckheere dacht aan de overkant net hetzelfde te doen, maar zijn omhaal ging ver naast. In minuut 57 dreigde Siani met een vrije trap. Goblet kon de afgeweken bal echter vrij gemakkelijk oprapen.

Waasland-Beveren hield controle over de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te zijn. De ingevallen Akpala zorgde een kwartier voor affluiten nog voor spanning toen hij na geharrewar in de grote backlijn oog in oog kwam te staan met Goblet, maar zijn schot ging nipt naast. De grootste kans kwam nog op naam van Waasland-Beveren. In een drie tegen één situatie besloot de ingevallen Aleksadar Boljevic op de voet van Proto. Seck kopte een minuut later nipt naast. Waasland-Beveren bleef gevaarlijk op de counter. Een schot van Morioka verdween over het doel van Silvio Proto.

KV OOSTENDE OP ZOEK NAAR DE EERREDDER

Vijf minuten voor tijd pakte Canesin nog uit met een fantastische stifbal, maar de bal strandde op de paal. Goblet blonk daarna nog uit met enkele sublieme reddingen. Het eerrenddende doelpunt bleef echter uit dus bleef het 0-3. Een verdiende beloning voor onze spelers na het harde werk van de voorbije maanden. Zij bezorgden onze 800 aanwezige supporters een fantastische avond!

Opstelling Waasland-Beveren
Merveille Goblet, Laurent Jans, Valtteri Moren (18′ Jonathan Buatu), Rudy Camacho, Erdin Demir, Jens Cools, Ryota Morioka, Ibrahima Seck, Olivier Myny (71′ Aleksandar Boljevic), Zinho Gano, Nana Opoku Ampomah (87′ Victorien Angban).

Opstelling KV Oostende
Silvio Proto, Brecht Capon, Zarko Tomasevic, Nicolas Lombaerts, Antonio Milic, Fernando Canesin Matos, Andile Jali (46′ Michiel Jonckheere), Emmanuel Banda (46′ Kevin Vandendriessche), Sébastien Siani, Yassine El Ghanassy, Gohi Bi Cyriac (67′ Joseph Akpala).

Volgende week zaterdag om 20.00 uur wordt de Freethiel het decor voor een nieuwe “Wasico”. Wij rekenen op uw massale aanwezigheid om onze leeuwen naar een nieuwe overwinning te roepen.