Go back

STVV – Waasland-Beveren (26/08): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Onze Leeuwen werken morgenavond reeds de vijfde speeldag af. Om 20.00 uur wordt de wedstrijd tegen STVV afgetrapt. Scheidsrechter Jan Boterberg is ‘de man met de fluit’.

Waasland-Beveren en STVV kwamen mekaar al zeven keer tegen. De Limburgers konden vier keer winnen, onze Leeuwen slechts drie keer. Afgelopen seizoen wonnen onze Leeuwen overtuigend met 3-1, die parel van Alessandro Cerigioni weet je nog? Op Stayen ging W-B met 4-1 de boot in. In Play-off II trok STVV tweemaal aan het langste eind. De laatste overwinning van W-B op Stayen dateert van 3 oktober 2015, toen werd met 1-3 gewonnen. Toen scoorden Deni Milosevic, Zinho Gano en Olivier Myny.

STVV begon sterk aan de competitie. De Limburgers bekleden momenteel de vijfde stek van het klassement. Afgelopen weekend gingen de Kanaries met 2-3 winnen op Anderlecht, eerder wonnen ze al thuis van Standard en KAA Gent. Het is dus duidelijk dat het een te duchten tegenstander is. Toch wisselde STVV al van trainer. Jonas De Roeck, die overkwam van Berchem Sport, is nu de oefenmeester.

Selectie: Demir, Moren, Buatu, Boljevic, Marquet, Cerigioni, Michel, Seck, Angban, Goblet, Jans, Ampomah, Cools, Nys, Myny, Roef, Morioka, Schryvers, Camacho, Janssens