Go back

W-B haalt Roef naar de Freethiel

Waasland-Beveren versterkt zich met Davy Roef. De 23-jarige doelman (°6/02/1994) komt over van RSC Anderlecht. De doelman wordt van de Brusselaars gehuurd tot het einde van het seizoen.

Davy Roef startte zijn jeugdopleiding bij KFCO Wilrijk, waar Germinal Beerschot hem op jonge leeftijd reeds wegplukte. Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt voor talentscouts en verhuisde op twaalfjarige leeftijd naar de jeugd van RSC Anderlecht. Bij paars-wit stroomde hij door tot de hoofdmacht. In het seizoen 2013-2014 sprokkelde hij zijn eerste competitieminuten voor de Brusselaars. Hij viel toen in tegen KV Mechelen nadat Silvio Proto uitviel met een blessure. Eén seizoen later speelde hij zelfs zijn eerste Champions Leaguewedstrijd. Tegen Galatasaray stond hij negentig minuten onder de lat. Jaargang 2016-2017 moest het seizoen van Roef worden bij de Brusselaars, maar halverwege de competitie werd voor de ervaren Frank Boeckx gekozen. Roef ging toen een nieuw avontuur aan bij Deportivo de La Coruna. Een enkelblessure belette hem daar echter dat hij zich kon doorzetten. Bij geel-blauw hoopt hij zijn carrière nieuw leven in te blazen. Hij is gebrand om zich te tonen. Succes Davy!