Go back

W-B laat de drie punten liggen tegen KV Mechelen.

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren is er niet in geslaagd de punten thuis te houden tegen KV Mechelen. Het werd 2-2 op de Freethiel. Ryota Morioka scoorde beide doelpunten voor W-B. Genoeg kansen om de punten op de Freethiel te houden, maar de afwerking was niet goed genoeg.

Na drie minuten was Waasland-Beveren voor het eerst al gevaarlijk. Ibrahima Seck zag Zinho Gano diep lopen, speelde hem perfect aan, maar onze spits kon niet voldoende afdrukken. Nadien bleef geel-blauw drukken, maar erg grote kansen leverde dat niet direct op. Op het halfuur werden de bezoekers voor het eerst gevaarlijk. Een zwieberbal bleef wat hangen voor het doel van Merveille Goblet, maar kon toch uiteindelijk weggewerkt worden. In minuut 34 was het dan toch raak. Laurent Jans, die vandaag jarig is, lepelde de bal buitenkant voet op het hoofd van Ryota Morioka. De Japanner liep achteruit en knikte perfect binnen: 1-0. De minuut nadien werd het echter meteen 1-1. Scheidsrechter Alen floot niet voor een overduidelijke overtreding op het middenveld. De Kakkers konden doorgaan en Mats Rits trapte enig mooi binnen. Vlak voor rust dreigden de bezoekers nog één keer, maar Goblet pareerde knap. 1-1 was de ruststand, misschien verdiende geel-blauw op basis van de kansen iets meer.

Na de koffie begon W-B opnieuw vurig, heel vurig. De supporters zochten hun plaats nog toen Morioka geel-blauw opnieuw op voorsprong bracht. W-B speelde verder op datzelfde elan en creëerde kans na kans. Ampomah speelde zich in een hoofdrol met flukse bewegingen, maar hij bleef niet koelbloedig genoeg. Ook Olivier Myny kreeg twee kansen, maar in eerste instantie vond hij het zijnet. In zijn tweede poging vond hij een goed keepende Colin Coosemans op zijn weg.  Met nog twintig minuten op de klok viel Aleksandar Boljevic in. Tot twee keer toe was hij niet zelfzuchtig genoeg en miste hij de laatste pass. In minuut 75 viel de onterechte gelijkmaker. Die viel kan je letterlijk nemen. Een vrije trap vloog zonder enige deviatie in doel.  De laatste tien minuten was er nog een geel-blauw slotoffensief te noteren, maar erg gevaarlijk werd het niet meer, op een poging van Boljevic na. Coosemans etaleerde zijn spring- en vliegkunsten en zwaaide de bal uit de winkelhaak.

Opnieuw kreeg Waasland-Beveren geen loon naar werken. Het is nog steeds zoeken naar die eerste driepunter. Op naar de kust volgend weekend.