Go back

Waasland-Beveren – KV Mechelen (05/08): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren ontvangt zaterdagavond KV Mechelen voor de eerste wedstrijd van het seizoen op de Freethiel. Scheidsrechter Wesley Alen zal om 20.00 uur de wedstrijd op gang fluiten.

Geel-blauw en KV Mechelen kwamen mekaar al zeventien keer tegen. Waasland-Beveren kon van die confrontaties drie keer winnen, de bezoekers konden acht keer een driepunter meegraaien. Vorig seizoen waren er vier confrontaties met de Kakkers. In de reguliere competitie haalden onze Leeuwen één op zes. Op de Freethiel werd 2-2 gelijkgespeeld. Siebe Schrijvers en Ibrahima Seck konden toen scoren voor W-B. Achter de Kazerne werd kansloos met 2-0 verloren. In Play-off II konden beide ploegen één keer winnen, telkens op verplaatsing. In Mechelen werd het 1-3 voor geel-blauw. Zinho Gano (2x) en Jens Cools scoorden toen voor W-B. Thuis werd met 1-2 verloren, ook toen scoorde Jens Cools.

Vorig weekend lieten onze Leeuwen heel wat wenkbrauwen fronzen. W-B ‘verraste’ heel wat criticasters met moedig, aanvallend én attractief voetbal op bezoek bij KRC Genk. Het smaakt naar meer, dat is zeker. KV Mechelen verdeelde op de vorige speeldag de punten met Standard. Beide ploegen gaan dus zaterdag op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen.

Trainer Philippe Clement kan rekenen op dezelfde kern als vorige week. Niels De Schutter, Ronnie Schwartz, Floriano Vanzo en Victorien Angban zijn nog niet wedstrijdfit. De overige spelers komen wel in aanmerking voor een selectie.

De keuze viel uiteindelijk op volgende namen (in numerieke volgorde): Demir, Moren, Buatu, Boljevic, Marquet, Gano, Cerigioni, Michel, Seck, Goblet, Jans, Ampomah, Caufriez, Cools, Myny, Morioka, Schryvers, Camacho, Janssens, Geentjens