Go back

Waasland-Beveren plukt Tuur Dierckx weg bij R. Antwerp FC

tekst: Martijn De Jonge | foto: Valy Van de Merlen

Tuur Dierckx is de nieuwste aanwinst van Waasland-Beveren. De Antwerpenaar komt over van R. Antwerp FC. Hij tekent op de Freethiel een contract van 3 jaar.

Tuur Dierckx begon zijn voetbalcarrière bij KFC Broechem. Na een periode bij Lierse SK en KVC Westerlo streek hij in 2009 neer bij Club Brugge. In 2012 werd hij opgenomen bij de beloftenkern, Tuur was toen zeventien. Amper een jaar later nam toenmalige trainer Juan Carlos Garrido hem op bij de hoofdmacht. Zijn debuut maakte Dierckx in juli 2013. In het seizoen 2014-2015 werd Dierckx een jaartje uitgeleend aan de buren uit Kortrijk. In 2016 maakte hij de overstap naar Antwerp, waar hij ook de titel pakte in de eerste klasse B. De 22-jarige aanvaller heeft in zijn prille carrière dus al twee titels gepakt. Eentje met Club Brugge op het hoogste niveau en eentje met Antwerp in de Proximus League. Bovendien won hij met blauw-zwart ook al eens de nationale beker.

Dierckx doorliep vanaf zijn veertiende zowat alle jeugdreeksen van de nationale ploeg. Een cap voor de Rode Duivels is hem nog niet gelukt, maar wat niet is kan nog komen.

Tuur Dierckx zal aantreden met het nummer 55.